Poetik Bazar 2023

Na het succes van de vorige edities is Poetik Bazar helemaal terug op 22, 23 en 24 september 2023. Poetik Bazar verhuist dit jaar naar de Hallen van Schaarbeek.

Op de uitgeverijenmarkt vind je uitgevers van poëzie uit België, Frankrijk, Nederland, Québec en Zwitserland. Parallel aan de uitgeverijenmarkt presenteert Poetik Bazar ook een rijk programma dat bestaat uit lezingen, ontmoetingen en workshops bedoeld om de vitaliteit van de hedendaagse poëziescène te belichten. Poetik Bazar is volledig gratis.

Poëziecentrum is aanwezig met een uitgebreide boekenstand op de uitgeverijenmarkt. Bovendien zijn we betrokken bij verschillende lezingen en voorstellingen. Een beknopt overzicht:

  • Vrijdag 20u00: de feestelijke openingsavond van Poetik Bazar. Poëzie zal in verschillende talen weerklinken door de Hallen van Schaarbeek.
  • Vrijdag + zaterdag: er zijn opnieuw twee Versopolis dichters uitgenodigd op Poetik Bazar. Ontdek de poëzie van de Georgische Diana Anphimiadi en de Finse Susinukke Kosola op de openingsavond, of op hun Poetry Talks en Poetry Walks op zaterdag. 
  • Zaterdag 11u00: Frank Keizer werpt een blik op De Staat van de Poëzie in Vlaanderen en Nederland. 
  • Zaterdag 11u45: huidig Dichter des Vaderlands Mustafa Kör gaat in gesprek met toekomstig Dichter des Vaderlands Lisette Lombé.
  • Zaterdag 11u45: Astrid Alben treedt op en toont enkele poetry films die voor haar bundels gemaakt zijn.
  • Zaterdag + zondag: PoëzieCentrum presenteert de nieuwe publicaties Noordzee/Morze Północne van Dorota Walczak en Fundamenten van Pierrine Poget.
  • Zondag 14u: Sam Onclin geeft een workshop over poëzie en gebarentaal.
  • Zondag: voor het Europese project ArtACT werkt Poëziecentrum samen met de Klimaatdichters. De Klimaatdichters zullen op zondag aanwezig zijn met een stand op de uitgeverijenmarkt, en om 15u00 treden ze op.
  • Zondag 17u00: Peter Holvoet-Hanssen sluit Poetik Bazar af met zijn lied "Klinkslag".

Het volledige programma ontdek je op de website van Poetik Bazar.

Herbeleef de vorige editie:

Poetik Bazar is een project van Poëziecentrum, Les Midis de la poésie, les Editeurs singuliers, VONK en Zonen, la Foire du livre de Bruxelles, maelstrÖm reEvolution en la Maison de la poésie d'Amay, in samenwerking met la Maison de la poésie de Namur, le Marché de la poésie de Paris en Passa Porta, in coproductie met de Hallen van Schaarbeek. 

Locatie

De Hallen van Schaarbeek

Koninklijke Sinte-Mariastraat
22a
1030 Brussel
België

Google Maps

Prijs

Gratis

Meer info

http://poetikbazar.be/