Audio en video

Audio

Beluister hieronder de recentste audiofragmenten van Poëziecentrum. Je vindt alle audio terug op onze Soundcloudpagina.

Beeldspraak - aflevering 23: Idwer de la Parra - Vlerk

In deze aflevering van de podcast Beeldspraak praat cultuurfilosoof Kris Pint met Idwer de la Parra naar aanleiding van zijn nieuwe bundel 'Vlerk' (De Bezige Bij).

Beeldspraak - aflevering 22: Alara Adilow - Mythen en stoplichten

In deze aflevering van de podcast Beeldspraak praat poëzie-recensent Obe Alkema met Alara Adilow naar aanleiding van de bekroning van haar bundel 'Mythen en stoplichten' (Prometheus) met de Herman de Coninck-Prijs 2023.

Beeldspraak - aflevering 21: Ruth Lasters - Tijgerbrood

In deze aflevering van de podcast Beeldspraak praat poëzie-recensent met Ruth Lasters naar aanleiding van haar nieuwe bundel 'Tijgerbrood' (Van Oorschot).

Beeldspraak - Poëzieweekspecial: Miriam Van hee - Hester Knibbe

Deze aflevering van de podcast Beeldspraak werd gemaakt in het kader van Poëzieweek 2023 en is een samenwerking tussen Poëziecentrum en Poetry International.

In deze aflevering praat dichter en (oud-)programmator van Poetry International, Jan Baeke met de twee dichters Miriam Van hee en Hester Knibbe over het Poëziegeschenk 2023, 'Er staat te gebeuren', dat ze samen schreven.

Beeldspraak - aflevering 19: Joke van Leeuwen - Aan tafels

In deze aflevering van de podcast Beeldspraak praat schrijver en radiomaker Heleen Debruyne met Joke van Leeuwen naar aanleiding van haar nieuwe bundel 'Aan tafels' (Querido).