Audio en video

Audio

Beluister hieronder de recentste audiofragmenten van Poëziecentrum. Je vindt alle audio terug op onze Soundcloudpagina.

Beeldspraak - aflevering 31: Robin Block - Handleiding voor ontheemden

In deze aflevering praat David Van Reybrouck met Robin Block over diens bundel Handleiding voor ontheemden, waarmee hij onlangs de Herman de Coninckprijs2024 won.

Beeldspraak - aflevering 30: Peter Holvoet-Hanssen - Goleman

In deze aflevering praat Lora De Baeremaeker met Peter Holvoet-Hanssen over zijn bundel Goleman die onlangs verscheen bij uitgeverij Pelckmans.

Beeldspraak - aflevering 29: Simone Atangana Bekono - Marshmallow

In deze aflevering van Beeldspraak praat Fiep van Bodegom met Simone Atangana Bekono over haar bundel Marshmallow die in januari 2024 verscheen bij uitgeverij De Arbeiderspers.

Beeldspraak - aflevering 28: Poëzieweek - Edward van de Vendel - Kom nog even naar mij kijken straks

In deze aflevering praat Ester Naomi Perquin met Edward van de Vendel over het Poëziegeschenk 2024. Speciaal voor de Poëzieweek schreef Van de Vendel een cyclus van 10 zeer persoonlijke gedichten voor volwassenen.

Beeldspraak - aflevering 27: Halfweg, de wandeling. Wandelgids over het Oudenaarde van Jotie T'Hooft.

In deze aflevering praat Jean-Paul Mulders met Dirk Vander Beken over "Halfweg, de wandeling" (Poëziecentrum, 2023), een gids over het Oudenaarde van Jotie T'Hooft.

Beeldspraak - aflevering 26: Villa Voortman - Wanneer ik zwijg, dan hoor ik jou

In deze aflevering praat Eva Rousselle met Dirk Bryssinck en Dirk Pauwels over "Wanneer ik zwijg, dan hoor ik jou" (Fluxenberg, 2023), een bloemlezing met gedichten en andere teksten van bezoekers van Villa Voortman.

Beeldspraak - aflevering 25: Astrid Haerens - Oerhert

In deze aflevering praat Melissa Giardina (Vindetta) met Astrid Haerens die met haar debuut 'Oerhert' (Atlas Contact, 2022) de Poëziedebuutprijs won.