Audio en video

Audio

Beluister hieronder de recentste audiofragmenten van Poëziecentrum. Je vindt alle audio terug op onze Soundcloudpagina.

Beeldspraak - aflevering 27: Halfweg, de wandeling. Wandelgids over het Oudenaarde van Jotie T'Hooft.

In deze aflevering praat Jean-Paul Mulders met Dirk Vander Beken over "Halfweg, de wandeling" (Poëziecentrum, 2023), een gids over het Oudenaarde van Jotie T'Hooft.

Beeldspraak - aflevering 24: Piet Gerbrandy - Niets dan dit

In deze aflevering praat literatuurwetenschapper Kyrke Otto met dichter, classicus en essayist Piet Gerbrandy naar aanleiding van zijn nieuwe bundel 'Niets dan dit. Een lijflied voor de ziel' (Atlas Contact).

Beeldspraak Klassiekers - aflevering 6: de Reynaert - Leven met een middeleeuws meesterwerk

In deze podcastaflevering praat An Faems met Frits van Oostrom over het middeleeuwse dierenepos Van den Vos Reynaerde naar aanleiding van het boek 'De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk' van Van Oostrom dat in mei 2023 verscheen.

Beeldspraak - aflevering 23: Idwer de la Parra - Vlerk

In deze aflevering van de podcast Beeldspraak praat cultuurfilosoof Kris Pint met Idwer de la Parra naar aanleiding van zijn nieuwe bundel 'Vlerk' (De Bezige Bij).

Beeldspraak - aflevering 22: Alara Adilow - Mythen en stoplichten

In deze aflevering van de podcast Beeldspraak praat poëzie-recensent Obe Alkema met Alara Adilow naar aanleiding van de bekroning van haar bundel 'Mythen en stoplichten' (Prometheus) met de Herman de Coninck-Prijs 2023.

Beeldspraak - aflevering 21: Ruth Lasters - Tijgerbrood

In deze aflevering van de podcast Beeldspraak praat poëzie-recensent met Ruth Lasters naar aanleiding van haar nieuwe bundel 'Tijgerbrood' (Van Oorschot).

Beeldspraak - Poëzieweekspecial: Miriam Van hee - Hester Knibbe

Deze aflevering van de podcast Beeldspraak werd gemaakt in het kader van Poëzieweek 2023 en is een samenwerking tussen Poëziecentrum en Poetry International.

In deze aflevering praat dichter en (oud-)programmator van Poetry International, Jan Baeke met de twee dichters Miriam Van hee en Hester Knibbe over het Poëziegeschenk 2023, 'Er staat te gebeuren', dat ze samen schreven.