Versopolis dichters op Poetik Bazar 2023

Poetik Bazar 2023 vindt plaats van vrijdag 22 tot zondag 24 september in De Hallen van Schaarbeek. Poëziecentrum nodigt opnieuw twee internationale dichters uit op deze poëziemarkt. Deze dichters zijn gekoppeld aan het Europese poëzieplatform Versopolis, dat sinds 2015 31 landen en poëziepartners verbindt. 

Dit jaar mogen we de Georgische Diana Anphimiadi en de Finse Susinukke Kosola verwelkomen. Zij zullen hun poëzie voordragen op de volgende momenten:

  • Vrijdag 20u00: openingsavond  van Poetik Bazar.
  • Zaterdag 12u45-13u10: Poetry Talk - emerging voices from Finland and Belgium. Susinukke Kosola en Arno Van Vlierberghe lezen hun gedichten voor en gaan in gesprek met moderator Melissa Giardina.
  • Zaterdag 13u10-13u35: Poetry Talk - emerging voices from Georgia and Belgium. Diana Anphimiadi en Carmien Michels lezen hun gedichten voor en gaan in gesprek met moderator Melissa Giardina.
  • Zaterdag 15u00-15u45: Poetry Walk met Diana en Carmien. Startpunt van de wandeling: Parc Reine Verte.
  • Zaterdag 16u00-16u45: Poetry Walk met Susinukke en Arno. Startpunt van de wandeling: ingang van de Hallen van Schaarbeek.

Er zullen chapbooks beschikbaar zijn met de gedichten van de Versopolis dichters in de oorspronkelijke taal en in vertaling.

Leer de Versopolis dichters kennen:
Diana Anphimiadi
Susinukke Kosola 

Foto Susinukke Kosola (c) Aleks Talve

Dit project wordt ondersteund door het Creative Europe Programme van de Europese Unie. 
 

Locatie

De Hallen van Schaarbeek

Koninklijke Sinte-Mariastraat
22a
1030 Brussel
België

Google Maps

Prijs

Gratis

Meer info

Gerelateerd project: Poetik Bazar Versopolis