De Klimaatdichters op Poetik Bazar 2023

Voor het Europese project ArtACT werkt Poëziecentrum samen met de Klimaatdichters, een beweging bestaande uit bijna 230 Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars die zich op hun manier willen inzetten voor het klimaat. 

Op zondag 24 september zijn de Klimaatdichters aanwezig op Poetik Bazar, een poëziemarkt die dit jaar doorgaat van vrijdag 22 tot zondag 24 september in de Hallen van Schaarbeek. 

Om 15u00 kan je de Klimaatdichters in actie zien. Coördinator Sara Eelen vertelt meer over ArtACT, Moya De Feyter, oprichter van de Klimaatdichters, interviewt een van de dichterlijke duo's over hun bijzondere samen-schrijfproces, en drie gedichten worden voorgedragen die speciaal voor het project geschreven zijn. De Franse dichter Anna Serra, die vergelijkbare thema's aansnijdt in haar poëzie, zal reflecteren op de gedichten met eigen werk.

De Klimaatdichters zijn ook de volledige zondag aanwezig met een boekenstand op de uitgeverijenmarkt

Geniet hieronder van het gedicht "Laat alles hier", geschreven door de Klimaatdichters Margot Delaet en Nisrine Mbarki voor ArtACT:

Voor Poëziecentrum is de wisselwerking tussen kunst en samenleving belangrijk. Kunstenaars handelen en reageren in een wereld die snel verandert. Wij geloven dat woorden van dichters urgente zaken vangen in krachtige statements. 

Video (c) Sebastian Schaevers

Foto (c) David Martens

Met de steun van Creative Europe.

Locatie

De Hallen van Schaarbeek - SCENE

Koninklijke Sinte-Mariastraat
22a
1030 Brussel
België

Google Maps

Prijs

Gratis

Meer info

http://poetikbazar.be/