Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

cover_4.jpg

Terras

Terras #4 Berlijn

Terras, tijdschrift voor internationale literatuur, brengt #04 Berlijn, gevuld met poëzie, proza en essays uit de nieuwe Duitse hoofdstad.

Tien Duitse dichters worden vertaald en ingeleid: Elke Erb, Monika Rinck, Ulf Stolterfoht, Lutz Seiler, Marion Poschmann, Esther Kinsky, Ulrike Draesner, Norbert Hummelt, Uljana Wolf en Dieter M. Gräf. Er is een oude parabel van Johann Peter Hebel die vertaald is door Anneke Brassinga, met teksten over Hebel van o.a. Walter Benjamin. Er is een tekst van Oskar Pastior, toegelicht door Wiel Kusters. Er is een ‘sociale poëtica’van Guido Graf die inzicht geeft in een andere manier van denken over poëzie. Er is een verhaal van Herta Müller dat niet eerder in het Nederlands verscheen en vertaald is door Ria van Hengel. En er zijn essays over de stad, proza van jonge auteurs als Dana Ranga en Tilman Rammstedt. Beeldend werk van kunstenaars die deels in Berlijn en deels in Nederland werken: Nana Kreft, Maarten Janssen en Ruth Verraes. Drie dichters worden vertaald die een band hebben met Berlijn: Canadees Ken Babstock, Amerikaan Peter Gizzi en de Franse Michèle Métail.

Het nummer wordt besloten door een relevante kritiek op de laatste bloemlezing uit het werk van Hans Faverey, geschreven door Kiki Coumans. Terras #04 is een nummer van encyclopedische allure, dat inzicht geeft in de huidige stand van zaken in de Duitse literatuur.

Samenstelling: Erik Lindner. Gast- en eindredactie: Ton Naaijkens en Erik de Smedt. Vormgeving: Herman van Bostelen.

Terras #04 Berlijn is verschenen op 10 juni 2013. 224 blz. ISBN/EAN: 978-90-5188-095-3. Met illustraties. Paperback, ingenaaid.


Goed nieuws, vanaf heden verdeelt de Poëzieshop het tijdschrift Terras in Vlaanderen! U kunt alle beschikbare nummers aankopen in Poëziecentrum, of u kunt hier het gewenste nummer bestellen via het contactformulier. Bestellingen voor Nederland kunnen rechtstreeks op de website van Terras geplaatst worden.

Verkoopprijs: 15 euro

Verzendkost:
4,70 euro