Poëzieweek 2025: thema 'lijfelijkheid'

Charlotte Van den Broeck schrijft het Poëziegeschenk voor Poëzieweek 2025. De bundel zal tien gloednieuwe gedichten bevatten rond het thema van Poëzieweek 2025: ‘lijfelijkheid’.
 

Als motto voor de dertiende Poëzieweek kozen we deze woorden uit de bundel ‘Kameleon’ van Charlotte Van den Broeck: "in dit plooibare huis dat huid heet".

Poëzieweek 2025 loopt van donderdag 30 januari (Gedichtendag) t.e.m. woensdag 5 februari 2025.

Over Charlotte Van de Broeck

Charlotte Van den Broeck (1991) maakte op overdonderende wijze haar entree in de Nederlandse literatuur. Haar eerste twee dichtbundels werden overladen met lof en bekroond met de Herman de Coninck Debuutprijs en de Paul Snoeckprijs. Haar prozadebuut Waagstukken, een bestseller met meer dan 25.000 verkochte exemplaren, viel eveneens in de prijzen.

Charlotte behaalde een Master Literatuurwetenschappen (Engels – Duits) aan de Universiteit Gent en een Master Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 

Op het podium zoekt ze naar een performatieve benadering van poëzie als een dramatisch vorm. Ze gaf optredens op De Nacht van de Poëzie, Saint-Amour, Poesiefestival Berlin, Woordfees Stellenbosch, Ledbury Poetry Festival en verzorgde samen met Arnon Grunberg de opening van de Frankfurter Buchmesse 2016. In 2021 verscheen haar nieuwe poëziebundel Aarduitwrijvingen en in 2023 won Charlotte de Jonge Ganzenveer, de aanmoedigingsprijs die haar werd uitgereikt door de Gouden Ganzenveer laureaat Jan Brokken.

Foto Charlotte Van den Broeck (c) Koen Broos

Website Poëzieweek
Gerelateerd project: Poëzieweek