Beeldspraak - aflevering 31: Robin Block - Handleiding voor ontheemden

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar/hun nieuwe dichtbundel.

In deze aflevering praat David Van Reybrouck met Robin Block over diens bundel 'Handleiding voor ontheemden' (Atlas Contact), waarmee hij de Herman de Coninckprijs 2024 won.

Robin Block is een Nederlands dichter, muzikant, theatermaker en columnist. In 2004 won hij de Festina Poëzieslag, de Poetry Slam Rotterdam en het jaar erop was hij finalist bij het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. 'Handleiding voor ontheemden' won de Granate Poëzieprijs 2023 en de Herman de Coninckprijs 2024.

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver. Zijn inmiddels omvangrijke oeuvre beslaat toneelstukken, poëzie, proza en veel non-fictie. Zijn boeken over het kolonialisme, 'Congo' en 'Revolusi' , groeiden uit tot internationale bestsellers en werden meermaals in binnen- en buitenland bekroond.

De Herman de Coninckprijs is een organisatie van Behoud de Begeerte.

We bedanken Behoud de Begeerte voor zijn medewerking en de medewerkers van Standaard Uitgeverij voor hun logistieke ondersteuning

Gerelateerd project: Beeldspraak