Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Dichters in de lucht: H.H. ter Balkt

Voor aflevering 11 van 'Dichters in de lucht' presenteert Radio 68 het luisterboek Wij waren daar niet toen wij daar waren van H.H. ter Balkt (1938-2015, NL).

H.H. ter Balkt is een geliefd en gelauwerd dichter, die meteen vanaf zijn debuut Boerengedichten (1969) indruk maakte met zijn woeste, lyrische en beeldrijke poëzie over onze verbondenheid met het verleden, de eenling en de natuur. Ter Balkt horen voordragen is ronduit een belevenis. Door zijn karakteristieke, zware basstem krijgen zijn beelden, ideeën en associaties een magische bijklank, zoals indertijd bij Lucebert. Wij waren daar niet toen wij daar waren is een ruime selectie uit zowel oud als nieuw werk. De grootmeester aan het werk. 

Na H.H. ter Balkt kunt u nog luisteren naar Jan Wolkers, Peter Verhelst, Leo Vroman en Simon Vinkenoog.

Eerste uitzending: zondag 14 mei 2017, 8 tot 12 uur (H.H. ter Balkt om 11 uur)
Herhaling: woensdag 17 mei, 12 tot 20 uur (H.H. ter Balkt om 15 en 19 uur), zondag 21 mei, 8 tot 12 uur (H.H. ter Balkt om 11 uur), woensdag 24 mei, 12 tot 20 uur (H.H. ter Balkt om 15 en 19 uur)


Poëziecentrum en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT. Opnames uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum krijgen in dit programma een tweede leven, of u kunt recente boekvoorstellingen, poëzie-evenementen of interviews herbeleven dankzij exclusieve opnames ter plaatse. Zo mogelijk komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod. Luisteren kan elke zondag van 8 tot 12 uur op via www.radio68.be.