Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

Documentatie-, studie- en informatiecentrum

De collectie van Poëziecentrum bevat Nederlandstalige poëzie en poëzie in Nederlandse vertaling. Naast Nederlandstalige bundels en bloemlezingen is er Zuid-Afrikaanse poëzie, poëzie in vertaling, secundaire literatuur, een verzameling jaarboeken, bibliografieën en andere reeksen, gelegenheidsuitgaven en een non-book collectie, dit zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren.

De collectie van Poëziecentrum omvat 45000 boeken, 6000 knipselmappen, een tijdschriftenarchief met meer dan 700 titels van literaire en culturele tijdschriften, een mediatheek met fotomateriaal en een audiovisueel archief.

Het documentatiecentrum treedt op als informatiebemiddelaar tussen de verschillende actoren in het literaire veld en hun publiek. Zowel literatoren, actoren die op een professionele manier met poëzie bezig zijn, poëzieliefhebbers als sporadische informatiezoekers en gelegenheidsgebruikers vinden hun gading in onze collectie.

De voorbije jaren zorgde het documentatiecentrum op verschillende manieren voor ondersteuning van tal van grote en kleine initatieven: samenstellers van bloemlezingen, Poëzieweek, Canon Cultuurcel, Haven van Zeebrugge, Jeugd & Poëzie, Kwasa Kwasa, Jan Campert Stichting, gedrukte (kranten, tijdschriften) en audiovisuele (productiehuizen, radio- en televisiezenders, internetdiensten) media, stads- en gemeentebesturen, …

Openingsuren:

Maandag t/m vrijdag: 10u00 - 12u00 // 13u00 - 17u00

Bij voorkeur maak je een afspraak via bibliotheek@poeziecentrum.be

Toegang: gratis

Prijs fotokopie: € 0.15/A4 - € 0.3/A3