Brood en liefde

Brood en liefde, meer heeft een mens niet nodig volgens Mustafa Kör. Deze bloemlezing balanceert tussen uitersten, de strijd van het hart en het alledaagse. Een ongewone bundel vol beelden en muzikaliteit, steeds intuïtief, bijna vanuit de onderbuik neergepend. Kwetsbaar ook, zoals de gedichten voor 'De Eenzame Uitvaart' waarbij de dichter, vaak alleen, een laatste groet bracht bij het begraven van eenzaam gestorvenen. Het is de eerste bundel van Mustafa Kör die ook in het Frans verschijnt (tweetalige bloemlezing Nederlands-Frans).

De taal die Mustafa Kör (1976) hanteert, is barok te noemen. Hij dicht in de traditie van de zwarte romantici, evocatief en aangrijpend. Zoals in het klassieke gedicht 'Idylle' dat reminiscenties opwekt van een achtergelaten leven in een dorpje in Anatolië. In zijn eigen woorden: ‘Het gejaag en treurspel der harten’. Zijn werk werd bekroond met de tweejaarlijkse cultuurprijs van Maasmechelen, de El Hizjra literatuurprijs en De Groene Waterman publieksprijs. Zijn poëziedebuut Ben jij liefde (2016) kreeg veel lof en werd genomineerd voor de Theater aan zee-debuutprijs. In 2022 volgt hij Carl Norac op als Dichter des Vaderlands van België voor een periode van twee jaar. Gedurende die periode zal zijn poëzie de hoofdrol spelen in diverse maatschappelijke projecten.

Deze bundel kwam tot stand door een samenwerking tussen PoëzieCentrum en maelstrÖm reEvolution. Met steun van Literatuur Vlaanderen
 

Vertaling naar het Frans: Katelijne De Vuyst & Danielle Losman.

Specificaties

Publicatiedatum:

Prijs: € 8.00

82p.

Paperback

Afmetingen: 11x18cm

ISBN 978-90-5655-069-1

Categorie: Nederlandstalige poëzie
Gerelateerd project: Dichter des Vaderlands (België)

BESTEL