Schrijf je school in en stem mee voor de Poëziesterren 2023!

De Poëziesterren zijn een publieksprijs, waarbij leerlingen uit de eerste en tweede graad van het middelbaar onderwijs hun favoriete gedichten kiezen.  
Ben je leerkracht op een Vlaamse secundaire school en wil je je leerlingen dit schooljaar mee deze publieksprijs laten uitreiken? Laat ze tijdens de week van 20 tot en met 24 maart 2023 meestemmen voor het mooiste gedicht van de afgelopen twee jaar en bepaal zo mee welk gedicht een Poëziester wint. 

 

Per graad zijn er vijf gedichten waaruit de leerlingen kunnen kiezen. Je ontvangt begin maart via mail de teksten en de vijf gedichten ingelezen door een acteur samen met een gedetailleerde lesbrief, zodat je vlot aan de slag kan. Je kan de gedichten in de klas bespreken met de leerlingen of er hen zelfs mee aan de slag laten gaan, en vervolgens kunnen ze stemmen voor hun favoriete gedicht. Van de winnende gedichten worden vervolgens posters en filmpjes gemaakt.

Inschrijven voor de Poëziesterren 2023

De inschrijvingen voor de editie van 20 tot en met 24 maart 2023 zijn nu geopend en lopen tot 31 januari 2023.

Bekijk hieronder de oproep van Dimitri Leue!

Ga naar https://www.cultuurkuur.be/jongerenpoëzie om je school en het aantal klassen in te schrijven!

Meer informatie over de Poëziesterren voor het secundair onderwijs vind je hier!

Nog vragen? Stuur een mailtje naar educatie@poeziecentrum.be of bel ons op het nummer 09 225 22 25

De Gouden Poëziemedaille en de Poëziesterren zijn een tweejaarlijks event, afwisselend voor het kleuter- en basisonderwijs en het middelbaar onderwijs.  
De kinderpoëzieprijzen – bestaande uit de Gouden Poëziemedaille en de Poëziesterren – is een project van Poëziecentrum en CANON Cultuurcel.

 

Gerelateerd project: Poëziesterren secundair onderwijs