Poëzieprogramma’s op Theater Aan Zee 2022

Theater Aan Zee bestaat 25 jaar en viert feest: tussen 27 juli en 6 augustus 2022 wordt Oostende omgetoverd tot een cultureel ontmoetingsfeest. Met deze zomer bovendien niet 1 curator, maar vele. Alle medewerkers, die sinds jaar en dag TAZ mee mogelijk maken zetten we in de bloemetjes onder het motto “Zie je mij?” Ontdek het volledige programma van Theater Aan Zee. Of download de volledige brochure.

Uiteraard mag het gekende succesprogramma Apéro Poëzie niet ontbreken!

 

Apéro Poëzie is een programma van Poëziecentrum, deAuteurs & Theater aan Zee in samenwerking met KAAP. Sinds 2016 vertellen bekende lezers in dit programma over de poëzie in hun leven. Daarbij gaan ze met hun poëzie-idool in gesprek, bij een aperitief en met zicht op zee. In Apéro Poëzie worden gedichten ook live getekend en gezongen! Bovendien is er in elke aflevering plaats voor een poëziedebutant. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met de gasten in gesprek!

Dit jaar bestaat het programma van Apéro Poëzie uit drie afleveringen.

Donderdag 28 juli 2022: Jeroen Perceval, Tom Lanoye, Babs Gons, Charlotte Dumortier en Johannes Verschaeve

Jeroen Perceval is acteur, regisseur, toneel- en filmschrijver en rapper. Hij is bekend voor zijn rollen in verschillende films en series zoals Borgman, Tabula Rasa en Rundskop. Zijn regiedebuut Dealer verscheen in 2021 en won maar liefst negen Ensors.

Perceval nodigt Tom Lanoye uit op het aperitief. Lanoye is sinds de jaren 1990 niet weg te denken uit de Vlaamse literaire wereld. Hij is dichter, romancier, theaterauteur, polemist en nog veel meer. In zijn monumentale roman De draaischijf, die in maart verscheen, rekent Lanoye af met de collaboratie.

Babs Gons is the queen of the spoken word scene, schrijver en host. Ze debuteerde in mei 2021 met Doe het toch maar (Atlas-Contact, 2021). Deze bundel werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs 2022.

Charlotte Dumortier tekent live bij de voorgelezen gedichten. Johannes Verschaeve, de ex-frontman van The Van Jets is de muzikale lijm van dienst.

Apéro Poëzie start steeds om 11 uur. Het programma duurt 75 minuten, gaat door in KAAP/Vrijstaat O. en een ticket kost 13 euro. Alle boeken die aan bod komen, zijn ter plaatse te koop op de boekenstand.

Bestel je ticket voor Apéro Poëzie op 28/07/2022!

Zondag 31 juli 2022: Jaouad Alloul, Amina Belôrf, Sarah Michaux, Trui Chielens en Johannes Verschaeve

Jaouad Alloul is een multidisciplinaire artiest, sociaal ondernemer, activist, performer en theaterschrijver. Hij maakte in 2020 de internetserie ¿het nieuwe normaal!. Op de planken bracht hij al twee succesvolle monologen Zeemeermin en De meisje.

Jaouad nodigt Amina Belôrf uit. Zij staat op de planken en schrijft poëzie en proza. Haar poëzie verscheen onder meer in de Poëziekrant, DW B en Het Liegend Konijn. Ze debuteerde met de dichtbundel Zonder het licht te breken (Epo, 2020) die ondertussen aan een zevende druk toe is.

Sarah Michaux is dichter, filosoof en ICT'er. In 2021 verscheen haar debuut Onder wolken (Uitgeverij P, 2021). Deze bundel werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs 2022.

Trui Chielens tekent live bij de gedichten. Johannes Verschaeve, de ex-frontman van The Van Jets is de muzikale lijm van dienst.

Apéro Poëzie start steeds om 11 uur. Het programma duurt 75 minuten, gaat door in KAAP/Vrijstaat O. en een ticket kost 13 euro. Alle boeken die aan bod komen, zijn ter plaatse te koop op de boekenstand.

Bestel je ticket voor Apéro Poëzie op 31/07/2022!

Zaterdag 6 augustus 2022: Tijmen Govaerts, Peter Verhelst, Dorien de Wit, Emma Vanhille en Johannes Verschaeve

Tijmen Govaerts is een van de meest succesvolle Belgische acteurs van zijn generatie. Hij speelde in de films Girl, Kom hier dat ik u kus en Muidhond en in de series De kraak en Twee zomers.

Hij gaat tijdens het aperitief in gesprek met Peter Verhelst. Verhelst is dichter, romancier en regisseur. Voor zijn poëzie won hij onder andere de Paul Snoekprijs, de Gedichtendagprijs, de Jan Campert-prijs, de Herman de Coninckprijs en de Ida Gerhardt Poëzieprijs. Recente werken van hem zijn ZON en 2050.

Dorien de Wit tekent, schrijft, maakt korte films en ontwerpt (audio)wandelingen. Haar debuutbundel eindig de dag nooit met een vraag (De Arbeiderspers, 2021) werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs 2022, de C. Buddingh'-prijs en De Grote Poëzieprijs (longlist).

Emma Vanhille tekent live bij de voorgelezen gedichten. Johannes Verschaeve, de ex-frontman van The Van Jets is de muzikale lijm van dienst.

Apéro Poëzie start steeds om 11 uur. Het programma duurt 75 minuten, gaat door in KAAP/Vrijstaat O. en een ticket kost 13 euro. Alle boeken die aan bod komen, zijn ter plaatse te koop op de boekenstand.

Bestel je ticket voor Apéro Poëzie op 06/08/2022!

Ben je op zoek naar een poëzieprogramma voor de hele familie? Noteer dan maandag 1 augustus in je agenda.

Maandag 1 augustus 2022: Kinderpoëzie op een Podium: Rian Visser, Ingrid Godon, Ella Michiels en Stoomboot!

Poëziecentrum en deAuteurs brengen met de steun van CANON Cultuurcel een poëzieprogramma voor jong en oud (vanaf 6 jaar).

Rian Visser, de winnaar van de Gouden Poëziemedaille 2022, komt naar Oostende met een spetterend poëzieprogramma voor kinderen. Ze staat te popelen om uit haar prijsbundel voor te dragen en te vertellen hoe het boek tot stand gekomen is. Het wordt een uur vol grappige anekdotes, mooie gedichten én toffe muziek van Stoomboot. Hij neemt je mee op reis met zijn liedjes in het Nederlands. En Ingrid Godon maakt live tekeningen tijdens de voorstelling. Ella Michiels praat alles aan elkaar. Een poëtische start van je dag aan zee!

Rian Visser is grafisch ontwerper en schrijfster van kinderboeken. Ze schrijft al meer dan 20 jaar kinderboeken en -poëziebundels. Met haar bundel Alle wensen van de wereld won ze de Gouden Poëziemedaille 2022 én de Zilveren Griffel 2022!

Stoomboot wordt ook wel beschreven als een kruising tussen de kleine prins en een doe-het-zelfzaak. Met een zachte stem en een gitaar vertelt Niels ‘Stoomboot’ Boutsen in alle eenvoud de verhalen die door zijn hoofd varen.

Ingrid Godon heeft altijd getekend. Altijd en overal. Kijkend, observerend, wat ze zag, gekoppeld aan haar fantasie leverde bijzondere beelden op. Intussen won ze met haar werk al tal van prijzen. Zij neemt je met haar pen mee naar een andere wereld!

Ella Michiels is presentatrice, presentatiecoach en theatermaker. Spreken voor publiek kent voor haar geen geheimen meer. Ze is een bezige bij met een passie voor verzorgd taalgebruik en theater.

Dit programma start om 11 uur. Het programma duurt 60 minuten, gaat door in KAAP/Vrijstaat O. en een ticket kost 6 euro. Vanaf 6 jaar. Alle boeken die aan bod komen, zijn ter plaatse te koop op de boekenstand.

Bestel je ticket voor Kinderpoëzie op een Podium op 01/08/2022!

Op donderdag 28/07/2022 zie je Dichter des Vaderlands, Mustafa Kör aan het werk tijdens “Dirigenten van mijn innerlijke zee(storm)”. Hij zal er een antwoord geven op de vraag wie of wat hij een stem zou willen geven. Welk verhaal blijft ongezien volgens hem en moet gehoord worden? Wat zouden blauwe plekken zeggen als ze konden spreken? Een ongeboren kind? De zee? De zelfmoordenaar? De man die zijn huis ontvluchtte? De boshyacint, met uitsterven bedreigd?

Donderdag 28/07/2022 om18u30 op Café Koer. Bestel hier je ticket!