Mustafa Kör schrijft nieuw Gedicht des Vaderlands 'Vaarwel' gewijd aan de kuststad Oostende.

Mustafa Kör wijdde zijn tiende Gedicht des Vaderlands 'Vaarwel' aan de kuststad Oostende.

Het gedicht is een ode aan de stad Oostende. Een mythische stad waar een enorme aantrekkingskracht van uitgaat, voor de groten der aarde maar vooral voor de gewone man die er daguitstapjes naar maakt. Een weerzien dat deugd doet, maar te kort is, want telkens weer keert hij terug. Vandaar: “Vaarwel, dit is geen afscheid”. Het is een ode aan de kust, de zee, boten, vissers, alles en iedereen die komt en weer gaat, zoals ademen, het leven zelf dus, waar altijd een melancholie in zit. Hoe zeer je het anker ook licht, de zeilen bolt en uitvaart, je keert weer terug als je liefhebt met je geest. 

 

Ontdek hier het gedicht ‘Vaarwel’

Vertaling naar het Frans (© Pierre Geron)

Vertaling naar het Duits (© Isabel Hessel)

 

Het gedicht is, vergezeld door een illustratie van Gerda Dendooven en vormgegeven door Gert Dooreman, te bewonderen op een vlag aan de mast van een zeilboot aan de Churchillkaai, vlakbij het station van Oostende. De vlag wappert in de zeelucht tot het einde van Theater aan Zee, op 6 augustus. 

Er werden ook postkaartjes gemaakt met hetzelfde ontwerp als de vlag. Bemachtig jouw exemplaar in Poëziecentrum, tijdens de voorstellingen van Apéro Poëzie op Theater aan Zee en tijdens het inhuldigingsmoment van de vlag. 

 

Inhuldigingsmoment

Zondag 30 juli om 14u houden we een officieel inhuldigingsmoment voor het gedicht waarbij Mustafa Kör en illustratrice Gerda Dendooven ook aanwezig zijn. De zeilboot ligt voor deze gelegenheid in de hoek van de Montgomerykaai en de Visserskaai, vlakbij de Royal North Sea Yacht Club. Wees Welkom!

 

Een project van Dichter des Vaderlands, in samenwerking met deAuteurs

 

Gerelateerd project: Dichter des Vaderlands (België)