De tweede Versopolis Poetry Talk met dichteres Gaia Ginevra Giorgi

De eerste Versopolis Poetry Talk is nog maar net de deur uit en de tweede staat al voor je klaar. Melissa Giardina gaat deze keer in gesprek met de Italiaanse dichteres Gaia Ginevra Giorgi om haar oeuvre meer in detail te bespreken.  Het gesprek met Giorgi is, net zoals het gesprek met Volha Hapeyeva, in kader van het Versopolis-project:

 

Auteur

Gaia Ginevra Giorgi (1992) is geboren in Alessandria, Italië. Ze studeerde filosofie aan de universiteit van Turijn en theater en performance aan de Iuav Universiteit van Venetië. Na jaren van experimenteren in literatuur en muziek, publiceerde ze in 2016 haar eerste poëtische werk: Sisifo, zowel een bundel als een performance waarin poëzie onderzocht wordt als een praktijk van beeld, geluid en beweging in relatie tot multimedia. Het werk van Gaia Ginevra Giorgi is naar verschillende talen vertaald en verscheen in verschillende magazines en bloemlezingen. De meest in het oog springende kenmerken van Gaia Ginevra Giorgi zijn enerzijds het onderzoek naar muzikaliteit en anderzijds de vermenging van het landelijke en het stedelijke landschap. Deze aspecten komen samen in een soort indrukwekkende expressionistische lyriek.

Gaia is één van de tien dichters die zaterdag 25 september voorgesteld zullen worden op de tweetalige Brusselse poëziemarkt Poetik Bazar. Zo zullen er verzen van over heel Europa worden gebracht, deels digitaal en deels fysiek. Bovendien ontvang je als gast een drietalige booklet, die een selectie van hun werk bundelt. Kortom: een echte poetry party, die werkelijk de moeite is om te komen kijken en luisteren!

Gerelateerd project: Versopolis