De derde Versopolis Poetry Talk met dichter Tibor Babiczky

De eer van de derde en laatste Versopolis Poetry Talk gaat naar de Hongaarse dichter Tibor Babiczky. Hij gaat in gesprek met moderator Melissa Giardina om zijn oeuvre meer in detail toe te lichten.  Het gesprek met Tibor is, net zoals het gesprek met Volha Hapeyeva en het gesprek met Gaia Ginevra Giorgi in kader van het Versopolis-project.

 

Auteur

Tibor Babiczky (1980) werd geboren in Székesfehérvár (Hongarije) en woont momenteel in Boedapest. Hij heeft in totaal zes poëziebundels en één roman geschreven. Babiczky is hoofdzakelijk schrijver, maar werkt ook als media analist, journalist voor een dagelijkse krant, presentator van een Hongaarse publieke radiozender en uitgever van Libri, een van de voornaamste Hongaarse uitgeverijen. Zijn gedichten zijn eerder gepubliceerd in Engelse, Franse, Tsjechische, Slowaakse, Poolse, Kroatische en Griekse vertalingen en hij is bovendien bekroond met talrijke prijzen zoals de Prima Primissima Junior Prijs en de Litera Prijs. Zijn werken zijn vaak donker, beschrijven nachtmerrie-achtige scenario’s en worden soms vergeleken met die van de Amerikaanse auteur Edgar Allen Poe. Naast poëzie schrijft hij ook liedteksten en heeft hij samengewerkt met bekende Hongaarse muzikanten.

Tibor is één van de tien dichters die zaterdag 25 september voorgesteld zullen worden op de tweetalige Brusselse poëziemarkt Poetik Bazar. Zo zullen er verzen van over heel Europa worden gebracht, deels digitaal en deels fysiek. Bovendien ontvang je als gast een drietalige booklet, die een selectie van hun werk bundelt. Kortom: een echte poetry party, die werkelijk de moeite is om te komen kijken en luisteren!

Gerelateerd project: Versopolis