Beeldspraak - aflevering 33: Pim Lammers - Ik denk dat ik ontvoerd ben

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar/hun nieuwe dichtbundel.

In deze aflevering praat Marjolein Visser met Pim Lammers over diens bundel Ik denk dat ik ontvoerd ben (Querido, 2022). Recentelijk won Pim Lammers met twee gedichten uit deze bundel een Poëziester, meteen de aanleiding voor deze podcast.

Pim Lammers (1993) is schrijver en dichter. Begin 2017 verscheen zijn debuut Het lammetje dat een varken is. Het prentenboek werd bekroond met een Zilveren Griffel. Inmiddels heeft hij verschillende titels op zijn naam staan, waaronder een groot aantal kinderboeken over gender- en seksuele diversiteit.

Marjolein Visser schrijft proza en non-fictie. Ze is oprichter van het landelijke platform ‘de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers’, waarmee ze meer dan honderd schrijvers, journalisten en dichters met een vluchtachtergrond hielp te publiceren in Nederland. Ze schreef de roman Restmens en de jeugdroman De Verboden Duinen.

Het project Gouden Poëziemedaille en Poëziesterren is een initiatief van Poëziecentrum en CANON Cultuurcel.

We danken de collega's van Poetry International voor de logistieke ondersteuning.

Koop het boek 'Ik denk dat ik ontvoerd ben'