Edward van de Vendel wint Gouden Poëziemedaille 2024 & winnaars Poëziesterren bekend!

Edward van de Vendel wint de Gouden Poëziemedaille 2024 voor zijn bundel 'Gelukkig en blij'. De Poëziesterren 2024 gingen naar Erik van Os (kleuteronderwijs), Lizette de Koning (eerste graad basisonderwijs) en Pim Lammers (tweede en derde graad basisonderwijs).
 

Winnaar Gouden Poëziemedaille 2024

Edward van de Vendel wint de Gouden Poëziemedaille 2024 met zijn bundel Gelukkig en blij (Querido, 2023)!

Lees hier het juryverslag!

Videoclip Gouden Poëziemedaillelied 2024

Het gedicht ‘Zomer’, uit zijn winnende bundel werd omgetoverd tot het Gouden Poëziemedaillelied 2024 door Anna Vercammen en Joeri Cnapelinckx (van het muzikale sprookje De Bleke Baron). Joop Pareyn maakte een videoclip. Bekijk hieronder de videoclip van het Gouden Poëziemedaillelied 2024: 

Winnaars Poëziesterren 2024

Deze gedichten wonnen een Poëziester voor basisonderwijs in 2024:

De vier winnende gedichten werden worden vormgegeven op prachtige poëzieposters met illustraties van Anggitta Soeryanto. Deze bezorgen we eind juli aan alle scholen waarvan kinderen hun stem uitbrachten.

De gratis lestips bij de vier winnende gedichten zijn vanaf 1 september 2024 beschikbaar via Cultuurkuur. Ook het didactisch materiaal van de vorige edities kan je herbekijken op deze pagina. 

Inschrijven Poëziesterren 2026

Heb je zin om volgende keer ook deel te nemen aan de Poëziesterren voor het basisonderwijs? Laat hieronder je gegevens achter

Ik schrijf mijn klas in voor de editie van 2026