Mustafa Kör schrijft gedicht voor de expositie 'Hommage à Pan'

De dubbeltentoonstelling 'Hommage à Pan' van Peter Depelchin - van 22 april tot 2 juli te zien in het Château de Thozée in Mettet - wordt van 27 mei tot 17 september voortgezet in het Musée Félicien Rops. In deze twee symbolische ruimtes (het kasteel van Thozée is de voormalige residentie van Félicien Rops) laat de hedendaagse Belgische kunstenaar zich met zijn 'Hommage aan Pan' inspireren door het werk en het universum van de beroemde 19e-eeuwse schilder, tekenaar, illustrator en graveur. Een unieke gelegenheid om van Namen naar Mettet (en omgekeerd) te reizen en de vele facetten te ontdekken van deze kunstenaar wiens finesse, dapperheid en fantasieën Rops zeker zou hebben gewaardeerd.

Parallel met deze tentoonstelling lanceerde Peter Depelchin een project met 8 Belgische dichters (4 Franstalige en 4 Nederlandstalige). Hij gaf hen de opdracht te schrijven over een van zijn werken en een van de werken van Rops. Een van de geselecteerde dichters is onze Dichter des Vaderlands: Mustafa Kör. De andere auteurs die zich bij het project hebben aangesloten zijn: Yves Arauxo, Véronique Bergen, Hans Depelchin, Astrid Haerens, Nicole Malinconi, Carl Norac (onze vorige Dichter des Vaderlands) en Michaël Vandebril.

Hieronder vindt u het programma van het evenement dat op 27 mei wordt georganiseerd ter gelegenheid van de opening van het tweede deel van de tentoonstelling in het Félicien Rops Museum: 

  • 13u: Opening 
  • 14u: Poëtische happening / voordracht
  • 15u: (optioneel) busrit naar het Château Thozée in Mettet (59 plaatsen beschikbaar, gelieve te bevestigen via 081/77 67 55 of via info@museerops.be). Terug in Namen om 18u.
  • 16u: Bezoek aan de expo in het Musée Félicien Rops begeleid door Peter Depelchin
  • 18u: Einde vernissage

ALLE INFORMATIE OVER DE TWEE LUIKEN VAN DE TENTOONSTELLING:

Wees welkom op de tentoonstelling!

Locatie

Musée Félicien Rops

Rue Fumal 12
5000 Namen
België

Google Maps

Meer info

Gerelateerd project: Dichter des Vaderlands (België)