Gary Geddes op Poetry Interational Festival

Canadees dichter Gary Geddes is dit jaar te gast op het Poetry International Festival in Rotterdam. In 2023 verscheen zijn bundel 'De hervatting van het spel gevolgd door Hong Kong '41' bij PoëzieCentrum, vertaald door H.C. ten Berge. 

Ontdek hier 'De hervatting van het spel gevolgd door Hong Kong '41'

Hoofdlezing Gary Geddes op Poetry International Festival

Tijdens de hoofdlezingen van dichters op het festival krijgt het werk van één dichter de onverdeelde aandacht van het publiek. De dichters hebben van tevoren een festivalselectie opgestuurd die tijdens dit programma in zijn volledigheid wordt voorgedragen. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om de dichter vragen over hun werk te stellen waar je altijd al het antwoord op hebt willen weten!  

Meer informatie over Gary Geddes

Geddes laat zich inspireren door de geschiedenis van plaatsen en de ervaringen van de mensen die er wonen, soms vindt hij inspiratie voor zijn gedichten in krantenartikelen. In zijn poëzie legt hij op een vaak nostalgische manier verbanden tussen de levens van mensen, de natuur en het land, waarbij hij herinneringen ‘citeert’ en de en pijn achter die menselijke verhalen blootlegt. Door de personages voorop te stellen en diep in hun persoonlijke gevoelens te duiken, creëert hij een intieme setting, waardoor de lezers zich kunnen onderdompelen in die specifieke realiteit. Het verband tussen de menselijke ervaring en de wereld waarin we wonen is voor Geddes een belangrijk thema, waar hij zich ook sterk voor maakt in zijn activisme. Hij demonstreert al decennialang voor de verbetering van mensenrechten en milieubewustzijn. 

Na het behalen van zijn doctoraat aan de Universiteit van Toronto werkte Geddes bij verschillende universiteiten in Canada en daarbuiten, waaronder Western Washington University, waar hij Distinguished Professor of Canadian Culture was. Gary Geddes heeft twintig poëziebundels gepubliceerd en talloze prijzen gewonnen, zoals de Lt.-Governor's Award for Literary Excellence en de Gabriela Mistral-prijs, uitgereikt door de regering van Chili. Daarnaast schrijft hij fictie en theater en was hij redacteur van vele belangrijke bloemlezingen, zoals 70 Canadian poets (2014). Hij heeft als writer-in-residence aan verschillende universiteiten en instellingen gewerkt. 

Locatie

LantarenVenster - zaal 5

Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam
Nederland

Google Maps

Prijs

  • Studentenkaart: €17.50
  • Rotterdampas: €25.00
  • CJP: €17.50
  • Normal: €32.00

Bestel hier je tickets

Meer info

Poetry International Festival