De hervatting van het spel gevolgd door Hong Kong '41

De hervatting van het spel opent met gedichten waarin Gary Geddes zich verplaatst in het leven en het lot van zijn personage. Via empathie en verbeelding schetst hij de ervaringen van een Indiaanse jongen die ontvoerd is door overheidsbeambten en onder dwang in een religieus instituut is geplaatst. Het betreft hier het beruchte kostschooldrama van Indiaanse en Inuit kinderen in Canada dat een eeuw lang speelde.

Van geheel andere aard zijn de hierna volgende gedichten, al werkt Geddes ook dan vanuit eenzelfde, op inleving berustende techniek, en spelen ook daar vergelijkbare motieven als dood, ontbering en fataliteit een rol. Behalve persoonlijke verzen over het verlies van zijn moeder op jonge leeftijd richt de dichter zijn aandacht op universele thema’s die hij vanuit een sterke politiek-maatschappelijke betrokkenheid geregeld in zijn werk opvoert.

Gary Geddes (1940) is behalve dichter en non-fictie schrijver ook de samensteller van succesvolle bloemlezingen, waarvan 20th-Century Poetry & Poetics de bekendste is geworden. Hij was hoogleraar Engelse letterkunde 7, trad ook op als stichter en uitgever van Cormorant Books en ontving belangrijke literaire prijzen zoals de Lieutenant Governor’s Award for Literary Excellence, de Commonwealth Poetry Prize en de Gabriela Mistral Prijs (‘wegens verdiensten voor de literatuur en het volk van Chili’, hem uitgereikt na de val van de Pinochet-dictatuur).

H.C. ten Berge (1938) is dichter, prozaschrijver, essayist en vertaler. Hij richtte in 1967 het internationaal gerichte tijdschrift Raster op, waarvan hij tot 1973 de enige redacteur was. Zijn oeuvre werd bekroond met de Huygens- en de P.C. Hooftprijs (resp. in 1996 en 2006).

Specificaties

Publicatiedatum:

Prijs: € 22.00

144p.

Paperback

Afmetingen: 16x24,5cm

ISBN 978-90-5655-311-1

Categorie: Vertaalde poëzie

BESTEL