U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.
De bijzondere bloemlezing We zouden naar zee gaan, is ontstaan in het kielzog van de eerste editie van 'Dichters van wacht'. Bloemlezers Luuk Gruwez en Thomas Möhlmann selecteerden één gedicht van elk van hun collega-dichters van wacht. De bundel wordt uitgegeven door PoëzieCentrum in samenwerking met Verb(l)ind vzw.
We zouden naar zee gaan is een broos-mooie gedichtenapotheek met 50 gedichten van evenveel Dichters van wacht en met 5 telefoonverhalen van Jelle Van Riet.
De bundel verschijnt in de tweede helft van september, maar je kan hem nu al vooraf bestellen zodat je de bundel zeker niet misloopt! Dat kan via onderstaande bestelknop of via verblind.be. Bestellingen via Poëziecentrum worden gratis verzonden binnen België.
Het uitgangspunt van ‘Dichters van wacht’ is simpel: iemand belt een gratis 0800-nummer en krijgt een dichter aan de lijn, die vervolgens iets zalvends, ontroerends of verstrooiends uit de eigen verzenapotheek aanreikt. Simpel is goed.
Tijdens de eerste editie van ‘Dichters van wacht’ werd de lijn op elf avonden tijd meer dan zesduizend keer gebeld. Beller en dichter ontmoetten elkaar in de intimiteit van een telefoongesprek. Er werd gezalfd, ontroerd en verstrooid – in beide richtingen. Dat is wat poëzie vermag. En dat is ook wat We zouden naar zee gaan aanreikt: een kleine papieren huisapotheek van 50 gedichten van evenveel dichters over de brokstukken en de schoonheid van het leven. Sommigen behoren tot het kruim van de Nederlandstalige dichtersgilde, anderen komen fris piepen. We zouden naar zee gaan bundelt werk van onder vele anderen Alex Deforce, Annemarie Estor, Charlotte Mutsaers, Geert Buelens, Geert van Istendael, Heidi Koren, Herman Van Rompuy, Jan Baeke, Jan Ducheyne, Jonas Beckers, Maud Vanhauwaert, Paul Demets, Peter Mangel Schots, Peter Theunynck, Rodaan Al Galidi, Luuk Gruwez, Max Greyson, Eva Gerlach, Herman Leenders, Lut De Block, Hester Knibbe, Delphine Lecompte, Anneke Brassinga, Paul Bogaert, Maarten Inghels, Mahlu Mertens, Amina Belôrf, Erik Jan Harmens, Thomas Möhlmann, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Anne Vegter, Shari Van Goethem, Sylvie Marie, Moya De Feyter, Mustafa Kör en Max Temmerman.
Bloemlezers Luuk Gruwez en Thomas Möhlmann lieten zich bij de samenstelling inspireren door Kintsugi, de Japanse kunst van herstel met een gouden randje. Zo laten de gedichten zich lezen als medicijnen, als vitaminen voor hart en ziel.
Literair journaliste en columniste Jelle Van Riet sprokkelde voor deze bloemlezing ook ervaringen van Dichters van wacht. Ze brengt de telefoongesprekken tot leven via vijf geanonimiseerde verhalen. Over raken, geraakt worden en de kracht van poëzie.
Poëziecentrum schaarde zich als uitgever achter dit mooie project.
Publicatiejaar: 2020
Pagina's: ca. 80
Softcover | Afmeting: 12 x 20 cm
ISBN 978 94 6407 294 5
Prijs: € 20,00