Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Van waar kom je beeld - Dimitri Casteleyn

In Vanwaar kom je beeld filosofeert Dimitri Casteleyn over de raakvlakken tussen identiteit en imago, tussen zijn en schijn, tussen wij en de Ander. Soepele, sarcastische en strijdvaardige poëzie.

Gedichten met een heel eigen geluid en toon, die vaak verrassen.

Casteleyn publiceerde eerder poëzie in Dietsche Warande & Belfort, Het Liegend Konijn, Lava Literair, Poëziekrant, Revolver, Vlaanderen en in De Standaard der Letteren.

Gedichten uit zijn vorige bundel, Omgekeerd, die drie drukken kende, verschenen ook in verschillende bloemlezingen in Nederland en Vlaanderen

Dimitri Casteleyn (1966) is dichter, schrijver en televisiemaker (o.a. Drie generaties, Meneer de burgemeester en Grand Central Belge) en is verbonden aan Theater Malpertuis. Hij publiceerde eerder de dichtbundel Omgekeerd, de romans Witte warmte en De verjaardag en de filosofische verhalenbundel Een mooie verrassing (illustraties Klaas Verplancke), alle lovend ontvangen en bestsellers in hun genre. Werk van hem werd vertaald in het Engels, Chinees, Spaans, Frans, Duits, Koreaans en Deens.

De pers naar aanleiding van het verschijnen van Omgekeerd:

“Hoge kwaliteit.” − De Standaard

“Een dichter waar we nog van horen.” – Radio 1

“Een opgemerkt debuut in de literatuur.” − De Tijd

“Heerlijk geurende en ademende opmerkelijke poëzie.” − Klara

Dimitri Casteleyn was op 22 januari 2017 te gast in Bar du Matin op Radio I, herbeluister het programma hier (vanaf 00:11:05).

www.dimitricasteleyn.be

Publicatiejaar: 2017
Prijs: € 19,90
Pagina's: 64
Paperback met flappen
ISBN 9789056550769

bestel