Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

200dpi.jpg

Secuur
Poëziecentrum

Secuur - Frederik Lucien De Laere

Frederik Lucien De Laere (°1971) publiceerde eerder de dichtbundels Paniek in het circus en De martelgang. Er werden gedichten gepubliceerd in verschillende literaire tijdschriften (o.a. in De Brakke Hond, Deus ex Machina en Het Liegend Konijn) en in een aantal bloemlezingen (o.a. in De dikke Komrij en Hotel New Flandres).

In de nieuwe bundel Secuur belicht De Laere de eigentijdse drang naar veiligheid en preventie. De lezer krijgt een breed spectrum aangereikt: de dichter voert een nauwgezet onderzoek naar de vele mechanismen en uitdrukkingsvormen van verdediging en de precisie die hiermee gepaard gaat.
De bundel is tegelijk een reis door de natuur en de tijd, verschillende vormen van afweer passeren de revue: van hoorn tot donderblad, van kazemat tot e-bunker.

Over de poëzie van Frederik Lucien De Laere:

‘Naar één ding kijken (in het heden) is aan een ander ding denken (in het verleden): een woord uitspreken is afgeleid zijn door de relaties (in tijd en ruimte) van dat woord met zovele andere. Woorden hebben de neiging elkaar te destabiliseren en conflictueuze of zelfs contradictoire relaties aan te gaan met elkaar. Onwetendheid en onervarenheid (én hun relationele vijanden van kennis en geheugen) zijn de stille krachten hier, krachten in de motor die ons voortstuwt, naar onvergetelijke beelden.’(Bart Stouten)

Auteur/samensteller  Frederik Lucien De Laere
Jaar  2010
Pagina's  53
Prijs  € 17,50
ISBN  9789056554149
Type  paperback