Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

jooris_cover_front_hr.jpg

Sculpturen. Een keuze uit het werk
Poëziecentrum

Sculpturen. Een keuze uit het werk - Roland Jooris

Roland Jooris ontwikkelde zich tijdens zijn vijfenvijftigjarige dichterschap tot een van de eigenzinnigste stemmen van de Vlaamse poëzie. Deze nieuwe keuze uit zijn gedichten levert daarvan een weergaloos bewijs. In Sculpturen staan alle gedichten bij elkaar die Jooris vanuit zijn huidige opvattingen over poëzie als de belangrijkste uit zijn werk beschouwt. De bloemlezing werpt op die manier een nieuw licht op zijn poëzie en geeft een accuraat beeld van de subtiele evolutie die dit oeuvre kent.

Bovendien zijn tien recente, nog nergens gepubliceerde gedichten opgenomen, waardoor deze bloemlezing niet alleen vanwege het veranderde perspectief maar ook in letterlijke zin een nieuwe kennismaking met deze dichter is.

Poëziespecialist Bart Van der Straeten is samen met Roland Jooris zelf verantwoordelijk voor de weloverwogen keuze van de gedichten. En Carl De Strycker schreef een begeleidend essay waarin hij met een even frisse als aandachtige blik naar Jooris’ oeuvre kijkt.

Roland Jooris (1936) werd als dichter herhaaldelijk bekroond. In 1979 mocht hij de prestigieuze Jan Campertprijs in ontvangst nemen. In 2004 werd Gekras gelauwerd met de driejaarlijkse Prijs van de Vlaamse Gemeenschap. Als het dichtklapt werd in 2005 genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Naast gedichten schreef hij ook veel over beeldende kunst.

Auteur/samensteller  Roland Jooris
Jaar  2014
Pagina's  124
Prijs   22.50
ISBN  9789056554156
Type  soft cover

bestel