We zouden naar zee gaan - Bloemlezing Dichters van wacht

De bijzondere bloemlezing We zouden naar zee gaan, is ontstaan in het kielzog van de eerste editie van 'Dichters van wacht'. Bloemlezers Luuk Gruwez en Thomas Möhlmann selecteerden één gedicht van elk van hun collega-dichters van wacht. De bundel wordt uitgegeven door PoëzieCentrum in samenwerking met Verb(l)ind vzw. 

We zouden naar zee gaan is een broos-mooie gedichtenapotheek met 50 gedichten van evenveel Dichters van wacht en met 5 telefoonverhalen van Jelle Van Riet

Het uitgangspunt van ‘Dichters van wacht’ is simpel: iemand belt een gratis 0800-nummer en krijgt een dichter aan de lijn, die vervolgens iets zalvends, ontroerends of verstrooiends uit de eigen verzenapotheek aanreikt. Simpel is goed.

Tijdens de eerste editie van ‘Dichters van wacht’ werd de lijn op elf avonden tijd meer dan zesduizend keer gebeld. Beller en dichter ontmoetten elkaar in de intimiteit van een telefoongesprek. Er werd gezalfd, ontroerd en verstrooid – in beide richtingen. Dat is wat poëzie vermag. En dat is ook wat We zouden naar zee gaan aanreikt: een kleine papieren huisapotheek van 50 gedichten van evenveel dichters over de brokstukken en de schoonheid van het leven. Sommigen behoren tot het kruim van de Nederlandstalige dichtersgilde, anderen komen fris piepen. We zouden naar zee gaan bundelt werk van onder vele anderen Alex Deforce, Annemarie Estor, Charlotte Mutsaers, Geert Buelens, Geert van Istendael, Heidi Koren, Herman Van Rompuy, Jan Baeke, Jan Ducheyne, Jonas Beckers, Maud Vanhauwaert, Paul Demets, Peter Mangel Schots, Peter Theunynck, Rodaan Al Galidi, Luuk Gruwez, Max Greyson, Eva Gerlach, Herman Leenders, Lut De Block, Hester Knibbe, Delphine Lecompte, Anneke Brassinga, Paul Bogaert, Maarten Inghels, Mahlu Mertens, Amina Belôrf, Erik Jan Harmens, Thomas Möhlmann, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Anne Vegter, Shari Van Goethem, Sylvie Marie, Moya De Feyter, Mustafa Kör en Max Temmerman.

Specificaties

Publicatiedatum:

Prijs: € 20.00

80p.

Paperback

Afmetingen: 12,5 x 20 cm

ISBN 978 94 6407 294 5

Categorie: Bloemlezing Nederlandstalige poëzie

Bestel