TIJDcongres. Tegelijkertijd

Natuurlijk verdient klimaat een congres van wereldformaat. Maar mag TIJD een volgend thema zijn?

Als oudste en dus eerste stad van België wil Tongeren alvast daarin enige voorsprong nemen en wordt het DNA van de stad, TIJD, stevig gebezigd.

MoMeNT, het zomerse Tongerse cultuurfestival dat tijd in zich draagt, eindigt in september traditiegetrouw met een tijdcongres.

Deze zesde editie geniet de steun  van Poëziecentrum en de curator Erik Vlaminck focust op het thema Tegelijkertijd:

Terwijl de ene wit zegt, zegt de andere zwart – terwijl een tijdcongres plaatsvindt (ca. 120 minuten), worden er tegelijkertijd wereldwijd meer dan 25.000 kinderen geboren – terwijl een tijdcongres plaatsvindt, wordt er tegelijkertijd wereldwijd ca. 400.000 euro uitgegeven aan wapens – terwijl een tijdcongres plaatsvindt, worden er tegelijkertijd 3,5 miljoen bomen gekapt - enz.

Tijdens het Tijdcongres op zaterdag 17 september, wordt gefocust op de kracht van columnisten. Columnisten van vandaag en gisteren komen aan het woord en aan bod. Nu al genoteerd: Julie Cafmeyer (De Morgen), Hind Fraihi (De Tijd, De Lage Landen), Bieke Purnelle (Mo*, De Standaard), Christophe Deborsu en Erik Vlaminck (Sociaal.net, De Standaard). Ook het nog steeds actuele werk van Herman Heijermans, Stijn De Paepe en Joseph Roth komt in beeld. Jelle Van Riet leidt de avond in goede banen. Bestel hier je ticket voor de avond in de VELINX op 17/09.

Poëziecentrum zorgt ervoor dat dit TIJDcongres ver voorbij het eindapplaus van die zaterdagavond 17 september 2022 loopt en tekent voor een prachtige verzamelbundel waarin zowel de geselecteerde columns als de speciaal geschreven MoMeNT-columns worden opgenomen.

Specificaties

Publicatiedatum:

Prijs: € 12.50

44p.

Paperback

Afmetingen: 12x20cm

ISBN 978-90-5655-400-2

Categorie: Bloemlezing

BESTEL