Ten Adem

Ten Adem boetseert Nederlandstalige poëzie sinds 2007 en bestaat vandaag uit drie mannen met drie instrumenten: bas, woord en piano. De act van Ten Adem houdt het midden tussen performancepoëzie en een muziekoptreden.

Podiumdichter Bardthesque Jaques en pianist Ben Schockaert brengen sinds 2008 woordperformances op de meest diverse podia in Vlaanderen en Nederland. Begin 2013 vervoegt contrabassist Joshua Dellaert hun rangen. Door de CD die achteraan de bundel is opgenomen weet deze uitgave de fascinerende en intense ervaring die Ten Adem als geen ander oproept, ook bij de lezer op te wekken. 

[tən a.dəm] won in 2012 de finale van het Amsterdamse podium voor woordkunst Mind The Gap, waarna ze in Nederland mochten rondtoeren. Datzelfde jaar werd het gezelschap opgenomen in de programmatie van Jong Muziek op Theater Aan Zee. In 2014 werden de heren tweede laureaat van de Karen Vernimmen-prijs en wist de groep zich te plaatsen voor de halve finale van de Nekka wedstrijd. Sinds april 2015 is frontman Bardthesque Jaques de officiële Letterzetter van de stad Kortrijk.

Publicatiejaar: 2015

ISBN 9789056552169

32 pag. + cd

Prijs: € 19,95

Specificaties

Publicatiedatum:

Categorie: Nederlandstalige poëzie