Momenten - Albert Bontridder

Bij Poëziecentrum verschijnt Momenten, een bijzondere uitgave van twintig pentekeningen van Thierry Bontridder, zoon van Albert Bontridder, bij evenveel nagelaten gedichten van zijn vader. TLiV en Poëziecentrum verzorgen samen deze exclusieve uitgave (20 exemplaren, genummerd en gesigneerd door Thierry Bontridder) uit het nagelaten werk van Bontridder.

De originele tekeningen worden samen met een kopie van de handgeschreven tekst verkocht. Elk exemplaar is uniek: één originele tekening van Thierry Bontridder met één gedicht van Albert Bontridder. Alle twintig gedichten worden evenwel in een bijlage samengebracht, waardoor ze allemaal in elke map aanwezig zijn.

Momenten –  een originele tekening met een nagelaten gedicht inclusief de twintig nagelaten gedichten gebundeld én de recent verschenen bundel Nimbus (PoëzieCentrum, 2016) –  wordt u aangeboden voor de prijs van €175. Er zijn nog een aantal exemplaren beschikbaar. Reageer nu indien u hiervoor interesse heeft via uitgeverij@poeziecentrum.be

Albert Bontridder was naast architect een van de meest invloedrijke en indringende dichters in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Eerder verschenen de teksteditie Naakt als glas met de Tijd en Mens-poëzie en in het fonds van PoëzieCentrum Wonen in de vloed en (met Marcel Wauters) Waterdruppels

Thierry Bontridder is beeldend kunstenaar en keramist.

Nimbus, een coproductie van Albert en Thierry Bontridder die begin jaren zeventig is gerealiseerd, (Albert Bontridder kalligrafeerde tien Nederlandstalige gedichten en zorgde voor een Franse zelfvertaling bij tien pentekeningen van zijn zoon Thierry Bontridder, op dat ogenblik een tiener), is hier ook apart te bestellen.

Specificaties

Publicatiedatum:

Categorie: Nederlandstalige poëzie