Incantaties II - Inge Braeckman

Met Incantaties II brengt Inge Braeckman niet alleen een vervolg op de bundel Incantaties I, maar zorgt ze ook voor een structurele spiegeling van de bundel aan de voorgaande. Ook deze keer bezweert en bezingt ze de taal, het beeld, het woord aan de hand van de taal. Dood, liefde, onmacht, vergankelijkheid zijn terugkerende thema’s.

Het ontwerp en de vormgeving van de bundel zijn van Jan Vercruysse.

Inge Braeckman (1974) debuteerde in 2009 met haar bundel Beeltenissen bij Poëziecentrum. In 2011 verscheen Incantaties I bij dezelfde uitgeverij. Ze publiceerde reeds gedichten in verschillende literaire tijdschriften, zoals Revolver, De Volksverheffing, Poëziekrant, Kluger Hans, en Deus ex Machina. In het tijdschrift Krautgarten verschenen haar gedichten in een Duitse vertaling.

Een van haar gedichten werd dit jaar opgenomen in verzamelbundel De 100 beste gedichten – gekozen door Saskia Stuiveling voor de VSB-Poëzieprijs 2013.

‘Het levert in deze bundel een mooie mengeling van melancholie en weerbaarheid op waarvan Inge Braeckman ons de vibes en bytes toont.’
Paul Demets over Incantaties I in De Morgen

‘De mooi verzorgde bundel bevat opnieuw intense lyriek die tegen alle stromingen in gaat.’
Erik Lindner over Incantaties I in De Groene Amsterdammer

‘De verzen van Inge Braeckman zijn vervuld van een aangrijpende/ongrijpbare vrouwelijkheid. Dermate dat, al lezend, je dagen als ’t ware verglijden tot nachten die door het teerste wit zijn gedragen. Door poëzie dus, de ware en onmisbare die Taal zegt tot het Lichaam dat wij zijn.’
Ivo Michiels over Beeltenissen

Auteur/samensteller Inge BraeckmanJaar 2013Pagina's 48Prijs € 22.50ISBN 9789056553951Type soft cover

Specificaties

Publicatiedatum:

Categorie: Nederlandstalige poëzie