Het web van omtrek

In 1999 debuteerde Paul Demets met de bundel De papegaaienziekte (Meulenhoff). Hij had al eerder zijn intrede in de poëzie kunnen maken met de bundel Het web van omtrek, die hij tussen 1988 en 1993 schreef. In 1993 werd het ongepubliceerde manuscript ervan bekroond met een eervolle vermelding in de Prijs voor Letterkunde van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Achtentwintig jaar later blaast Demets het stof van het manuscript en besluit hij om zijn echte debuut alsnog te publiceren, nu Roger Raveel (1921– 2013) honderd jaar zou zijn geworden. Demets groeide op in dezelfde gemeente als de meester uit Machelen (Zulte) en verdiepte zich in diens werk. Hij raakte gefascineerd door de waarneming van de werkelijkheid, net zoals Raveel. Het web van omtrek bevat geen descriptieve beeldgedichten, maar elk gedicht gaat een inhoudelijke of thematische verbinding aan met tekeningen, schilderijen of grafiek van Raveel. Omdat Demets als jongeman niet om het werk van Raveel heen kon fietsen.

Auteur

Paul Demets (1966) is dichter, lector aan de School of Arts (kask) in Gent, onderwijsdidacticus aan de UGent en poëzierecensent voor o.a. De Standaard. Van 2016 tot en met 2019 was hij de Plattelandsdichter van de Provincie Oost-Vlaanderen. In 2018 publiceerde hij De klaverknoop, genomineerd voor de Herman de Coninckprijs, de Paul Snoekprijs en de vijfjaarlijkse poëzieprijs van de kantl. De bundel werd bekroond met de Jan Campertprijs. In 2020 verschenen de bundels De aangelanden en De hazenklager.

Specificaties

Publicatiedatum:

Prijs: € 20.00

64p.

Paperback

Afmetingen: 17 x 21 cm

ISBN 978–90–5655–199–5

Categorie: Nederlandstalige poëzie

Bestel