Gedichten van het nieuwe millennium


Gedichten van het nieuwe millennium maakt de millenniumtrilogie compleet. Na Dichters van het nieuwe millennium (2016) en Bundels van het nieuwe millennium (2018) worden in dit nieuwe boek honderd gedichten uit de poëzie van de 21e eeuw gekozen en kort toegelicht door een generatie poëzielezers van nu. Deze bloemlezing en lectuurhandleiding in één biedt een ruime staalkaart van poëzie sinds de eeuwwisseling.

Gedichten van onder anderen Anneke Brassinga, Charlotte Van den Broeck, Ellen Deckwitz, Paul Demets, Dominique De Groen, Radna Fabias, Hester Knibbe, Ramsey Nasr, Ilja Leonard Pfeijffer, Alfred Schaffer, Mustafa Stitou, Maud Vanhauwaert, Peter Verhelst en Menno Wigman worden er tegen het licht gehouden door Jeroen Dera, Barbara Fraipont, Laurens Ham, Jens Meijen, Sarah Posman, Linde De Potter, Johan Sonnenschein, Malika Soudani, Kila van der Starre en Carl De Strycker.

Jeroen Dera (1986) werkt aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is gespecialiseerd in literatuuronderwijs en hedendaagse poëzie. Hij schrijft poëzierecensies voor de Standaard der Letteren en was als redacteur betrokken bij zowel Dichters van het nieuwe millennium (2016) en Bundels van het nieuwe millennium (2018). Samen met Charlotte Van den Broeck schreef hij het poëziedoeboek Woorden temmen: van kop tot teen (2020). Momenteel werkt hij aan een boek over Nederlandstalige poëzie in de 21e eeuw, onder de titel Poëzie als alternatief (Wereldbibliotheek, 2021).

Carl De Strycker (1981) is directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant. Hij promoveerde op een proefschrift over de invloed van Paul Celan op de Nederlandstalige poëzie (Celan auseinandergeschrieben, 2012). Met Yra van Dijk en Maarten De Pourcq stelde hij Draden in het donker. Intertekstualiteit in theorie en praktijk samen. Samen met Koen Rymenants bezorgde hij Willem Elsschot. Dichter (2017) en met Jeroen Dera redigeerde hij Bundels van het nieuwe millennium (2018).  

 

Specificaties

Publicatiedatum:

Prijs: € 20.00

288p.

Paperback

Afmetingen: 14x22cm

ISBN 978–90–5655–269-5

Categorie: Over poëzie

BESTEL