Een bloem van bloed met besneeuwde blaadjes

Een bloem van bloed met besneeuwde blaadjes is de eerste boekpublicatie in het Nederlands van literair werk uit de Republiek Moldavië.

Met zijn 3,5 miljoen inwoners is Moldavië een van de kleinere en ongetwijfeld een van de onbekendste landen van Europa. Ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne isde kleinste van de voormalige Sovjetrepublieken een land dat worstelt met zijn identiteit. De meerderheid van de Roemeenstalige bevolking koestert pro-Europese gevoelens, terwijl de aanzienlijke Russischtalige minderheid fel gekant is tegen integratie in de Europese Unie.

De literatuur speelt een belangrijke rol bij het definiëren van de Moldavische identiteit – en zeker de poëzie, een kunstvorm die in Moldavië nog altijd in zeer hoog aanzien staat.

Met Een bloem van bloed met besneeuwde blaadjes brengen Jan Willem Bos en Jan H. Mysjkin een staalkaart uit de Roemeenstalige Moldavische poëzie. Ze stellen tien levende dichters uit Moldavië voor over een periode van bijna veertig jaar, van Arcadie Suceveanu (1952) tot en met Aura Maru (1990).

Publicatiejaar: 2015

ISBN 9789056551452

pag. 159

Prijs: € 22,50

Specificaties

Publicatiedatum:

Categorie: Bloemlezing Vertaalde poëzie