De smaak van het geluid van het hart. Gedichtendagessay 2011 - Jan Lauwereyns

Waar zit het hart? Het antwoord op deze vraag zal het bijzondere van poëzie aanwijzen, vermoedt Jan Lauwereyns in zijn Gedichtendagessay. Voor De smaak van het geluid van het hart richt hij de aandacht op de meest aangrijpende en persoonlijke dingen, van een hartinfarct tot de gedichten van John Keats. Een onverwachte sleutel vindt hij in de Japanse lettertekens voor 'betekenis'. Drie componenten verenigen zich: smaak, geluid en hart. Poëzie, begrijpt Jan Lauwereyns, is een uniek en zinvol samenspel van proeven, luisteren en voelen, waarbij het hart een cruciale rol speelt.

Dit is het vierde Gedichtendagessay een publicatiereeks waarin een dichter een persoonlijk pleidooi voor poëzie houdt. De eerdere Gedichtendagessays werden geschreven door Paul Bogaert, Luuk Gruwez en Charles Ducal.

Een initiatief van het Vlaams Fonds voor de Letteren, in samenwerking met het Poëziecentrum.

Jan Lauwereyns (1069) is neurobioloog, schrijver, dichter en essayist. Hij debuteerde in 1999 met Nagelaten sonnetten, dat werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. Jan Lauwereyns woont momenteel in Japan

Auteur/samensteller Jan LauwereynsJaar 2011Pagina's 55 pag.Prijs € 2,50ISBN 9789056550844Type soft cover

Specificaties

Publicatiedatum:

Categorie: Over poëzie