De 44

De Herman de Coninckprijs 2024

Ook in 2024 presenteert de Herman de Coninckprijs De 44: een fraaie staalkaart van wat de Nederlandstalige poëzie te bieden heeft, tevens een mooi cadeau voor wie poëzie wil ontdekken.

Op 21 maart 2024 (Wereldpoëziedag) wordt de vijfde bloemlezing van de Herman de Coninckprijs voorgesteld: De 44. Een bloemlezing met de 44 beste gedichten uit de ingezonden bundels van de Herman de Coninckprijs van dat jaar. Voor eerdere edities selecteerde de jury onder meer gedichten van Remco Campert, Radna Fabias, Judith Herzberg, Erwin Mortier, Tijl Nuyts, Lucas Rijneveld, Mustafa Stitou, Maud Vanhauwaert, Charlotte Van den Broeck en Peter Verhelst.

De bloemlezing wordt samengesteld door de jury van de Herman de Coninckprijs 2024: Uschi Cop, Sophie Kok, Emma Lesuis, Mirjam van Hengel (voorzitter) en Steven Vanackere. De bloemlezing komt tot stand in een samenwerking tussen Behoud de Begeerte en Poëziecentrum vzw.

Vier publicaties van Poëziecentrum werden geselecteerd voor De 44: Het vriendenloket (Roel Richelieu Van Londersele), Anker Kruis Hart (Sofie Verdoodt), Kleine wereld (Mattijs Deraedt) en De onverwachteling* (Johanna Pas).
 

Specificaties

Publicatiedatum:

Prijs: € 5.00

Paperback

Afmetingen: 16x22cm

ISBN 978-90-5655-441-5

Categorie: Bloemlezing