Buiten Zinnen/Losing Our Minds


Toen fotograaf Eddy Verloes bij stormachtig weer een groep uitgelaten chassidische Joodse jongens op een Belgisch strand zag, maakte hij foto’s die over de hele wereld zouden reizen en hem naam en faam bezorgden. Deze beelden leverden hem de titel op van Travel Photographer of the Year 2020 in de categorie 'People of the world'.
Verloes vroeg Benno Barnard, minnaar van de Joodse wereld, gedichten te schrijven bij de reeks. Buiten zinnen/Losing Our Minds is het even ontroerende als grappige resultaat van hun samenwerking.
Bij het boek verschijnt ook een CD van het Belgische The river curls around the town. Die zette de Engelse vertaling van de gedichten, die ook in de bundel staan, op muziek.
 

Auteurs

Eddy Verloes (1959) heeft tussen 2015 en 2020 drie foto- en gedichtenboeken gepubliceerd, No time to Verloes (2015), Cuba libre (2016) en Zeezuchten (2020), met als rode draad: de eeuwige zoektocht van de mens naar zichzelf. Als fotograaf wil hij een verhaal vertellen met aandacht voor het detail. Vanuit zijn ziel, niet vanuit de camera. Enige vorm van humor en mistlandschappen zijn in zijn werk nooit ver weg.

Benno Barnard (1954) woont na meer dan dertig jaar Vlaanderen op het Engelse platteland. Het vijfmaal herdrukte Het trouwservies (2017) is zijn recentste dichtbundel. Zijn geruchtmakende dagboeken schrijft hij al jaren met het oog op uitgave in boekvorm – zie Dagboek van een landjonker (2013) of Zingen en creperen (2019).

The river curls around the town is het studioproject van Bart Bekker en Jan Vanwinckel. Een elegante en mysterieuze mix van elektronica en zachte pop, ingetogen en groovy tegelijk, is de beste beschrijving van hun muziek. Het duo is vooral bekend van de rockband Gudinöv, waar ze deel van uitmaken.

Specificaties

Publicatiedatum:

Prijs: € 22.50

48p.

Hardcover

Afmetingen: 30x20cm

ISBN 978–90–5655–289-3

Categorie: Nederlandstalige poëzie

BESTEL