Bewolkingen en andere gedichten

‘Hoor de wolken, zie de verblinding, voel het gebaar, ruik de grens en proef het uitzicht.’

Sinds 1994 bouwt dichter Bart Janssen aan een uniek poëtisch universum. Hij verkent de werkelijkheid, leest ze met zijn rijke, afgemeten taal. Zijn gedichten zijn kleine, subtiele meditaties. Over hoe mensen spreken, bij een oude koppige tekst van Streuvels, of bij beeldend kunstenaars en hun werk. Deze keer leest hij ook de tekens in de wolken. De poëzie van Janssen is tijdloos, abstract en soms hermetisch. Maar altijd zijn het vernuftige constructies. Intrigerend is het hoe hij nu alle zintuigen inzet om zijn gedichten op te bouwen.
Dit is het vakmanschap van Janssen: beelden omzetten in krachtige woorden. Zijn stijl: staccato, beheerst, geen woord te veel.

Bewolkingen en andere gedichten is de achtste bundel van Bart Janssen (1959) en de vierde bij PoëzieCentrum. Janssen werkt geregeld samen met andere schrijvers en met beeldend kunstenaars. Zo richtte hij met auteur Koen Peeters vorig jaar in Watou een zolder in met woord en beeld over bomen. In 2016 en 2017 maakten ze samen met verschillende artiesten boeken rond het proza van Stijn Streuvels. Vandaag bereiden ze een expo en een uitgave voor rond schilder Stefaan Vermuyten.

Bekijk hieronder enkele gedichten die Bart Janssen voorleest uit de titelcyclus:

Specificaties

Publicatiedatum:

56p.

Paperback

Afmetingen: 14 x 22 cm

ISBN 978 90 5655 068 4

Categorie: Nederlandstalige poëzie

Uitverkocht