Poëzie-Centraal

Een digitaal platform voor nieuws en informatie over poëzie in Vlaanderen

Poëzie-Centraal brengt informatiestromen samen over het poëzielandschap in Vlaanderen. Je kan op Poëzie-Centraal terecht kunnen voor het allerlaatste nieuws over dichters en hun werk, polemieken & tendensen. Grondverzakkingen in het literaire veld, maar ook kleine bevingen worden door onze seismograaf opgevangen. Welke e-books poëzie bestaan er? Welke dichtbundels heeft mijn lokale bibliotheek in de collectie? Welke dichter verkocht de meeste bundels de voorbije maand? Poëzie-Centraal zal een antwoord bieden op deze en alle andere vragen.

Naast de verzamelplaats voor poëzienieuws zal Poëzie-Centraal ook een overzichtelijke database van Nederlandstalige Belgische dichters uit de negentiende tot en met de eenentwintigste eeuw omvatten. 

Wil je weten waar je overal terecht kan voor interessante, spannende en gezellige poëzieactiviteiten bij jou in de buurt, of liever wat verder weg? Zoek niet langer, op Poëzie-Centraal vind je een overzicht van alle evenementen die met poëzie te maken hebben.

Bezoek Poëzie-Centraal