Zaterdag 28 mei 2016: Bar Brut #1

Op zaterdag 28 mei pakt Arto Bruto uit met haar eerste literaire avond: Bar Brut #1. Die vindt plaats om 19u30 in Galerie Jan Dhaese in Gent. De Bar Bruts brengen telkens twee dichters bij elkaar die binnen een bepaald thema eigen poëzie voordragen.

Aan het begin van de avond zal het thema kort worden toegelicht, waarbij er ook raakvlakken worden gezocht tussen de twee dichters. Vervolgens gaan die hun eigen weg en wordt er achteraf tijd voorzien om over de gekozen invalshoeken na te praten. Zoals de naam van het evenement suggereert, proberen we een ongedwongen sfeer op te roepen, waarin een drankje zeker niet mag ontbreken. Beschouwing en genot staan voorop. 

Bar Brut #1 werkt rond het thema van Het Subjectieve. Het ‘ik/de schrijver’ staan met andere woorden centraal, maar de gelaagdheid van het begrip laat ook andere invullingen toe (bv. metapoëzie, het beroep of het schrijfproces). Dichters Maarten Inghels en Ruth Lasters zullen er de eerste Bar Brut in ieder geval hun draai aan geven. Ze treden elk een halfuur op, waarna er telkens een kwartier voorzien wordt voor een eventueel nagesprek. 

Praktisch

datum: zaterdag 28 mei 2016, om 19:30 uur
locatie: Galerie Jan Dhaese, Ajuinlei 15, 9000 Gent
Klik hier voor meer info

Een organisatie van Arto Bruto met de steun van Poëziecentrum