Stem voor de publieksprijs Karel van de Woestijne

Naast de schilderkunst krijgen literatuur, muziek en fotografie ook de nodige appreciatie in Sint-Martens-Latem. Sinds 2002 organiseert de gemeente een driejaarlijkse Karel van de Woestijneprijs voor poëzie. In 2014 werd tevens de eerste publieksprijs uitgereikt. Dit jaar kunt u daarvoor opnieuw meestemmen. 

De uitreiking van de Karel van de Woestijneprijs voor poëzie vindt plaats op zaterdag 10 juni 2017. De jury nomineerde hiervoor Mark Boog, Anneke Brassinga, Eva Gerlach, Liesbeth Lagemaat en Bart Meuleman. Naast de toekenning van de hoofdprijs voor een bedrag van drieduizend euro, wordt ook de dichter bekendgemaakt die de publieksprijs zal ontvangen. 

Hiervoor kunt u van 18 mei tot en met 4 juni 2017 meestemmen via dit webformulier. Ook de stemmers kunnen winnen, want vijf van hen ontvangen tijdens de prijsuitreiking een set poëziebundels van de vijf genomineerden.

Karel van de Woestijne woonde van 1900 tot 1906 in Sint-Martens-Latem. In het Leiedorp publiceerde hij in 1903 de vermaard geworden dichtbundel Het Vaderhuis

Meer info vindt u op de website van Sint-Martens-latem of via Facebook.

praktische info

datum prijsuitreiking: zaterdag 10 juni 2017 om 17.30 uur
deadline stemming publieksprijs: 4 juni 2017
locatie: Museum Dhondt-Dhaenens, Museumlaan 14, 9831 Sint-Martens-Latem

Een organisatie van de gemeente Sint-Martens-Latem met de steun van Poëziecentrum.