Schrijf je in voor de Poëziesterren 2024!

Geef je les in het basisonderwijs? Kies met je leerlingen de mooiste poëzie van de afgelopen 2 jaar, en ontvang een schat aan lesmateriaal om met gedichten in je les te werken. Inschrijven kan tot en met 31 januari 2024.

De Poëziesterren zijn een publieksprijs, waarbij leerlingen uit de kleuter- en lagere school per graad hun favoriete gedicht kiezen.

Per graad van de lagere school ontvang je vijf gedichten, voor de kleuterklas ontvang je er drie. Deze worden geselecteerd door een vakjury uit poëziebundels van de afgelopen twee jaar. Hieruit kiezen jouw leerlingen hun "Poëziester".

Je ontvangt later de gedichten en een gedetailleerde lesbrief zodat je vlot aan de slag kan! Tijdens de stemweek die loopt van 18 t.e.m. 22 maart, de week van 21 maart (Wereldpoëziedag), lees en bespreek je de gedichten met je klas. Op het einde van de week bepalen je leerlingen welk gedicht hun favoriet is. De resultaten van die stemming geef je door via het online stemformulier.

De vier winnende gedichten worden bekroond met een Poëziester. Er worden kant-en-klare lestips bij gemaakt en ze worden vormgegeven door een illustrator in een poëzieposter. Het eindresultaat krijg je als deelnemende school opgestuurd om poëzie een vaste plek te geven op school.

Wij bieden je:

  • een kant-en-klaar lespakket om mee aan de slag te gaan in de klas.
  • een posterpakket met een winnende poster voor iedere klas die deelneemt.
  • uitgewerkte lestips bij de poëzieposters.
  • een bundel met lessuggesties bij de winnende gedichtenbundel.

Neem deel aan de 6de editie van de Poëziesterren voor het basisonderwijs. 

Inschrijven kan t.e.m. 31 januari 2024.

Schrijf je in voor de Poëziesterren 2024