Schrijf je in voor de Poëziesterren 2022!

De Poëziesterren zijn een publieksprijs, waarbij leerlingen uit de kleuter- en lagere school per graad hun favoriete gedicht kiezen. Een vakjury bekroont de beste Nederlandstalige kinderpoëziebundel met de Gouden Poëziemedaille. De Gouden Poëziemedaille en de Poëziesterren zijn een tweejaarlijks event.

 

Per graad van de lagere school zijn er vijf gedichten waaruit de leerlingen kunnen kiezen, voor de kleuterklas zijn er drie. Elke deelnemende klas ontvangt de gedichten en een gedetailleerde lesbrief waarmee je vlot aan de slag kunt gaan! Tijdens de stemweek lees en bespreek je de gedichten met je klas. Op het einde van de week bepalen de leerlingen wat hun favoriete gedicht is. De resultaten van die stemming geef je door via het online stemformulier.

De stemweek gaat door van 21 maart tot en met 25 maart 2022.

De vier winnende gedichten worden bekroond met een Poëziester. Er worden kant-en-klare lestips bij gemaakt en ze worden vormgegeven door een illustrator in een poëzieposter. Het eindresultaat krijg je als deelnemende school opgestuurd om poëzie een vaste plek te geven op school. Als bekroning wordt er ook een mooi gelay-oute lesmap in opdracht van CANON Cultuurcel en Poëziecentrum samengesteld !

De inschrijvingen voor de editie van 21 tot en met 25 maart 2022 liepen tot en met 31 januari 2022. In 2024 zal de volgende editie plaatsvinden.

Alle extra informatie vind je hier terug. Hier vind je al het materiaal dat nodig is voor tijdens de stemweek.

Pommelien Thijs inspireert je leerlingen alvast om deel te nemen aan de Poëziesterren 2022.