Poëziesterposters te koop in onze shop

De Poëziesterren gaan dit jaar voor de eerste graad van het secundair onderwijs naar Babs Gons voor het gedicht 'Precies goed' (Hardop. Spoken word in Nederland, Altas/Contact 2020) en voor de tweede graad van het secundair onderwijs naar Paul Demets voor het gedicht 'Prikkels' (De aangelanden, Poëziecentrum 2020).

Meer dan 25.000 leerlingen uit de eerste en tweede graad schreven zich in voor deze eerste editie van de Poëziesterren secundair onderwijs! Na een stemtraject in de klas kozen de leerlingen van de eerste graad 'Precies goed' van Babs Gons uit als beste gedicht van de afgelopen twee jaar. In de tweede graad bekroonden de jongeren het gedicht 'Prikkels' van Paul Demets met een Poëziester.

Je kan de posters nu ook kopen in onze shop, voor € 2 / stuk. Er kunnen eventuele verzendkosten optreden als de poster in een koker of enveloppe buiten formaat moet worden verstuurd.

De Poëziesterren, een initiatief van CANON Cultuurcel en Poëziecentrum, bestaat al sinds 2014 voor het basisonderwijs, maar in 2021 besloten beide partners om de Poëziesterren ook voor jongeren van de eerste en tweede graad secundair onderwijs te organiseren. Op die manier willen ze het onderbelichte genre van jeugdpoëzie volop in de schijnwerpers plaatsen. Het zijn de leerlingen zelf die hun favoriete gedicht – uit een vooraf gemaakte selectie – kiezen. Laureaten Bab Gons en Paul Demets zijn zodoende de eerste dichters die jongeren van de eerste en tweede graad hebben verkozen als winnaar. 

Elk gedicht werd geïllustreerd en vormgegeven door mister melvin.

Gerelateerd project: Poëziesterren secundair onderwijs