Poëziekrant maart-april 2022

Het nieuwe nummer van Poëziekrant is er!

In dit nummer van Poëziekrant laat Esohe Weyden in haar ziel kijken naar aanleiding van het verschijnen van haar debuut, Tussentaal. In de aanloop naar het 52e Poetry International Festival heeft Poëziekrant veel aandacht voor internationale poëzie met vertalingen van de poëzie van Max Elskamp, Mehdi Moosavi, Gonca Özmen en Ilya Kaminsky en met 5 korte portretten van dichters-vertalers (Lucienne Stassaert, Anneke Brassinga, Alfred Schaffer, Annelie David en Erik Bindervoet).

Het Liegend Konijn bestaat dit jaar 20 jaar en om dat mee te vieren publiceert Poëziekrant een aantal prozagedichten.

Nieuwe gedichten van Yousra Benfquih, Rosalie Hirs, Tom Marien en Bart Janssen.

Edwin Fagel ging op bezoek bij het Parijse Bordel de la Poésie en onderzocht hoe deze vorm van literaire intimiteit kon overleven in tijden van corona. Lees dit artikel gratis via Folio.

Er is speciale aandacht voor het debuut van Nisrine Mbarki en van Shabnam Baqhiri. En Alfred Schaffer neemt je mee in zijn column ‘Een gids met pretoogjes’.

Je leest in dit nummer recensies over het werk van Siel Verhanneman, Sasja Janssen, Lies van Gasse, Mark Boog, Patrick Conrad, Nyk de Vries, Mustafa Kör, Cees Noteboom, Hans Faverey, Babs Gons, Guillaume Apollinaire, Fernando Pessoa, Wang Jiaxin, Raymond Carver, Rian Visser, Roelof ten Napel en Arjen Duinker.

Voorts nog  in memoriams voor Bernard Dewulf, Bart Plouvier en Jacques Hamelink en de vaste rubrieken (De Zeef, Gradus ad Parnassum, het SMAK-gedicht, De filosoof, De schatkamer en U nu!).

--> BESTEL DIT NUMMER VIA DE WEBSHOP--> LEES DIT NUMMER DIGITAAL(of ontdek hier alles over hoe je je kunt abonneren)