Poëziecentrum steekt de zorgsector een hart onder de riem!

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar de zorgsector krijgt het vast en zeker het zwaarst te verduren. Daarom hebben Poëziecentrum en Het Lezerscollectief een kaartje gemaakt om iedereen een hart onder de riem te steken. Dichter-wetenschapper Jan Lauwereyns is peter van Het Lezerscollectief en schreef in opdracht van hen en Poëziecentrum een gedicht. Sabien Clement maakte een passende illustratie bij het gedicht.

Poëziecentrum voorziet een pakketje voor de algemene ziekenhuizen, verspreid over heel Vlaanderen. De bedoeling is dat de postkaartjes onder de collega’s verspreid worden. Zo hoopt Poëziecentrum de mensen van de zorg een hart onder de riem te steken.

Het Lezerscollectief zal postkaartjes verspreiden in zorginstellingen voor personen met een psychische kwetsbaarheid. Ook zij kregen het gedurende de hele coronapandemie hard te verduren en kunnen deze extra steun wel gebruiken. Bovendien zendt Het Lezerscollectief het kaartje naar haar 194 leesbegeleiders als dankjewel maar ook met de vraag om één contact uit het eigen netwerk zelf aan te schrijven. Het Lezerscollectief is een netwerk van leesbegeleiders in Vlaanderen dat leesbijeenkomsten organiseert voor onder meer gevangenen, mensen met psychische problemen en mensen in armoede.

Interesse in een postkaart voor de zorgsector? Neem contact op met Poëziecentrum!