Poëzie in de Brugse musea

Deze zomer kan je in de Brugse musea terecht voor enkele poëzie-evenementen. 

Brugse museumdichter Delphine Lecompte gaat op 21 juni op het binnenplein van het Brugse Belfort in dialoog met de stadsbeiaardier.  Ze brengt er een aantal van de museumgedichten die ze in opdracht van Musea Brugge schreef. Haar museumgedichten kunnen ook nagelezen worden op haar webpagina. Op 15 en 16 juli worden de klimaatdichters uitgenodigd in de tuin van het Gezellehuis. Op 15 juli organiseren we een avond rond de ecologische gedichten van Guido Gezelle , op 16 juli rond de tentoonstelling SEADS.

Een verrassende zomerzonnewende: beiaardconcert met Delphine Lecompte en Wim Berteloot

21 juni, 21 uur, gratis - Belfort | Markt 7, 8000 Brugge

Tijdens dit concert gaat museumdichter Delphine Lecompte in dialoog met de Brugse beiaard, onder leiding van Wim Berteloot. 
De traditionele, ‘folkloristische’ klanken van de beiaard laten harmoniëren met de rebelse poëzie van museumdichter Delphine Lecompte? Op het eerste gezicht contradictorisch en zeker ongewoon, maar op de langste dag van het jaar gaan wij het experiment aan. Delphine Lecompte brengt op het binnenplein van het Belfort haar museumgedichten in een verrassende dialoog met de ‘heavy metal’ van stadsbeiaardier Wim Berteloot. Gratis, reserveer wel voor je komt!

Meer informatie en reservatie: klik hier.
Beeld © Musea Brugge, Sarah Bauwens

Ik heb nen dreupel dauw gedronken / De klimaatdichters te gast bij Musea Brugge

15 juli, 20 uur, € 12 - Gezellehuis (tuin) | Rolweg 64, 8000 Brugge

De klimaatdichters is een snel groeiende beweging van Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars. Met poëzie strijden ze voor een klimaatvriendelijke wereld. Musea Brugge nodigt hen uit op 15 en 16 juli in de tuin van het Gezellehuis. 
Guido Gezelle bezong zijn liefde voor de natuur in veel van zijn verzen. In de tuin van het Gezellehuis gaan klimaatdichters Daniël Billiet, Monique Bol, Frederik Lucien De Laere, Yanni Ratajczyk, Xavier Roelens en Steven Van Der Heyden in dialoog met zijn ecologische gedichten. Deze woordkunstenaars strijden met hun poëzie voor een klimaatvriendelijke wereld. Gastvrouw is Shari Van Goethem.

Meer informatie en tickets: klik hier.
Beeld © Visit Bruges, JanDarthet

Summer Program SEADS / De klimaatdichters te gast bij Musea Brugge

16 juli, 20 uur, € 12 - Gezellehuis (tuin) | Rolweg 64, 8000 Brugge

De klimaatdichters is een snel groeiende beweging van Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars. Met poëzie strijden ze voor een klimaatvriendelijke wereld. Musea Brugge nodigt hen uit op 15 en 16 juli in de tuin van het Gezellehuis. 
Het internationale collectief SEADS bouwt samen met een reeks lokale spelers in Brugge 'Biomodd [BRG13]', een monumentale kunstinstallatie waarin technologie en ecologie tot een eenheid versmelten.
Ook het collectief van de klimaatdichters werkte mee aan de opbouw van het kunstwerk. Ze gingen, samen met SEADS en de lokale bevolking op zoek naar thema’s die alle deelnemers verbonden. De klimaatdichters zijn Sylvie Marie, Pieter Van de Walle, Jee Kast, Karin Lachmising en Hannah Timmermans.
Op 16 juli presenteren ze hun interpretaties en impressies in vijf optredens in de tuin van het Gezellehuis, ook niet toevallig naast het kunstwerk van Héctor Zamora dat opgebouwd werd naar aanleiding van Triënnale Brugge en een gelijkaardige thematische insteek heeft. SEADS-lid Pieter Steyaert zal hun woorden visueel kracht bijzetten via een 'laser mapping'.

Meer informatie en tickets: klik hier.
Beeld © NTMoFa – SEADS