Podcast Radio Raveel

Radio Raveel is een podcast die je uitdaagt om op een nieuwe manier woord en beeld te beleven. Je ontdekt de iconische beeldtaal van Raveel en de gedichten die bij zijn werken werden geschreven.

Bij Raveel was woord en beeld verbonden met de werkelijkheid. De gedichten die je in deze podcast gaat beluisteren, zijn geïnspireerd door zijn werken en komen uit de bundel Met heldere verf en verlangen (Poëziecentrum).

 

Poëzie beluisteren vergt aandacht en verstilling. Een vaardigheid die soms moeilijk te beoefenen is in deze jachtige tijden. Daarom nodigen we je tijdens deze podcast uit om niet enkel te luisteren maar ook je tekenskills aan te wenden. Zo inspireert beeld, woord en woord inspireert beeld.

De gedichten werden geschreven door: Amina Belorf, Carmien Michels, Jens Meijen, Maud Vanhauwaert, Esohe Weyden, Bart Vanderstraeten, Shari Van Goethem, Mattijs Deraedt, Runa Svetlikova en Moya De Feyter

Beluister de podcast:

VONK & Zonen · Radio Raveel

Werd je geïnspireerd door de podcast? Stuur zeker je resultaten door naar info@vonkenzonen.be! Enkele kunstzinnige resultaten kan je alvast bekijken op de Instagram-pagina van VONK en Zonen

Deze podcast kwam mede tot stand dankzij de steun van Literatuur Vlaanderen, Poëziecentrum en de Activiteitenpremie. Radio Raveel werd geproducet door Huis van Eustachius.