Literaire Living in Utopia Aalst

Het bijwijlen oubollige imago van poëzie wordt op ‘Literaire Living’ eigenhandig gesloopt door de top van de hedendaagse dichtkunst. Op dit eigenzinnige poëziefestival (voor de allereerste keer sinds 2007 in Aalst!) verwelkomen we Peter Verhelst, Maud Vanhauwaert, Lisette Ma Neza en Paul Demets. Tom Kestens (Das Pop, LaLaLover) zorgt voor de muzikale ondersteuning. De zaal Geuzen wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellige woonkamer. Ella Michiels (MNM, Radio1, Ketnet) en lokale dichter Reinout Verbeke leiden de dichters in en interviewen hen kort na hun voordracht.

Deze avond is tegelijk de aftrap van de nieuwe bierkaartjespoëziewedstrijd.
Voor het tweede jaar op rij wordt een wedstrijd ‘bierkaartjespoëzie’ georganiseerd.
Vorig jaar was dit toegespitst op de Aalsterse jeugd, deze keer wordt- op algemene vraag - de wedstrijd volledig open gegooid, geen leeftijds- of andere restricties meer.
In verschillende horecazaken worden bierkaartjes uitgedeeld waarop de bezoeker uitgedaagd wordt om zich over te geven aan poëzie. Elk café krijgt ook een inleverbus.
Dit jaar komt Christophe Vekeman de avond inkleuren. De winnaar/winnares ziet zijn/haar gedicht voor lange tijd prijken op een groot zeildoek op het Utopiaplein, rechtover de ingang van de bib.

Praktisch:

zaterdag 30 november, 20 uur
10 EUR, inschrijven vereist
locatie: zaal Geuzen
Utopia Aalst
Utopia 1, 9300 Aalst

reserveer hier