Finalisten Naft voor Woord bekend

Dimitry Veyt, Dorien De Vylder, Anke Verschueren, Hans Depelchin, Laurien Janssens, Eline Crols, Yousra Benfquih en Lies Jo Vandenhende plaatsen zich voor de finale van Naft voor Woord. De vakjury koos deze acht finalisten uit 80 deelnemers tijdens 4 voorrondes, verspreid over de provincie Antwerpen. 

Naft voor Woord, een initiatief van Provincie Antwerpen in samenwerking met Creatief Schrijven vzw, is een TXT-on-stage-wedstrijd voor jongeren die wonen, werken of studeren in de provincie Antwerpen. De wedstrijd is een ideale springplank naar het professionele literaire circuit. Dit bewezen onder meer Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion en Jill Marchant de voorbije jaren.

Meer dan 80 jongeren schreven zich in om hun kans te wagen tijdens de TXT-on-stage-wedstrijd Naft voor Woord. Na een juryberaad bleven uiteindelijk 38 jongeren over die hun plaats voor de finale in de wacht konden slepen tijdens één van de vier voorrondes in Boom, Balen, Malle en Mechelen. Acht finalisten konden de jury met Europees Kampioen Poetry Slam 2016 Carmien Michels, journalist Peter Briers en uitgever Rudy Vanschoonbeek overtuigen met een zelfgeschreven tekst. De vakjury gaf instant feedback op de performances van de kandidaten. Dichter Max Greyson presenteerde elke voorronde. Tijdens de pauze kon het publiek genieten van een gratis Gouden Carolus, lokale lekkernijen en een streepje muziek.

De acht finalisten worden nu klaargestoomd voor het grote finalefeest op 6 mei in Bibliotheek Permeke. De winnaar ontvangt een prijzenpot ter waarde van € 1.000 met o.a. een iPad en boeken. Een sfeerbeeld van de finale in 2016 vind je hier.

Meer informatie
www.ikwilnaft.be
www.facebook.com/ikwilnaft
www.flickr.com/photos/provant/albums
www.youtube.com/user/creatiefschrijven

Een organisatie van Creatief Schrijven met de steun van Poëziecentrum