Edward van de Vendel schrijft Poëziegeschenk 2024

De elfde editie van Poëzieweek zit erop en dat doet ons reikhalzend uitkijken naar de volgende editie. In 2024 schrijft Edward van de Vendel het Poëziegeschenk. 

Poëzieweek 2024 start zoals altijd op Gedichtendag, donderdag 25 januari 2024, en loopt t.e.m. woensdag 31 januari 2024.

OVER EDWARD VAN DE VENDEL

Edward van de Vendel werd geboren in Leerdam, op 1 augustus 1964. Hij schrijft romans voor kinderen en jongeren, poëzie, non-fictie en prentenboeken, die voor het grootste gedeelte gepubliceerd worden bij uitgeverij Querido.

Hij was initiatiefnemer van de series Querido Glow (boeken voor jongeren met LHBTQIA+hoofdpersonen), Slash (jeugdboeken gebaseerd op het leven van bijzondere jongeren) en Tijgerlezen (boeken voor kinderen die net beginnen met lezen of niet van lezen houden), van Vuurland en van het online literair magazine Eurostory. 

Daarnaast maakt hij podcasts, zoals Gloei en Lawines Razen.

Hij kreeg voor zijn oeuvre de Anna Blaman Prijs 2019 (driejaarlijkse literatuurprijs van de stad Rotterdam) en zijn boeken werden bekroond met de Gouden Zoen/Lijst (beste boek voor jongeren, 4x), Zilveren Griffel (14x), Woutertje Pieterse Prijs (2x), en hij werd vijf keer genomineerd voor de internationale Astrid Lindgren Memorial Award. Rechten van zijn boeken werden verkocht naar meer dan vijfentwintig landen.

Zijn bekendste dichtbundels zijn Ik juich voor jou (2012, Gouden Poëziemedaille, met tekeningen van Wolf Erlbruch) en Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt (2019, Zilveren Griffel, Gouden Poëziemedaille, met tekeningen van Martijn van der Linden), waaruit hij voorlas tijdens de Nacht van de Poëzie 2016 en 2021.

Meer informatie over Poëzieweek 2024
Gerelateerd project: Poëzieweek