Dave Van Robays nieuwe directeur Poëziecentrum

De nieuwe directeur van Poëziecentrum is bekend. Dave Van Robays neemt vanaf augustus de fakkel over van huidig directeur Carl De Strycker.

Dave Van Robays (°1976) studeerde Theaterregie aan het RITS en Germaanse Talen aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij werkte als dramaturg voor Sam Bogaerts en Irène Borguet-Kalbusch om zich nadien meer als (artistiek) coördinator en programmator te profileren. Sinds 2018 stond hij aan het roer van cc De Schakel in Waregem waar hij naast de directeursfunctie ook de programmatie theater, dans en woord op zich nam. Met zijn multidisciplinaire achtergrond en visie op het brede artistieke en literaire landschap zijn we ervan overtuigd dat hij Poëziecentrum Gent de komende jaren verder op de kaart zal zetten als de literaire organisatie voor poëzie van de Lage Landen.
 

“Dat ik van mijn passie ook mijn hoofdactiviteit mag maken, is een droom die uitkomt. De toekomstplannen van het Poëziecentrum matchen volledig met mijn visie over wat poëzie is en kan zijn. Ik kijk er nu al naar uit om samen met het ongelooflijke team dit mooie verhaal verder te zetten.”

Meer info: +32477 41 07 29 (Carl De Strycker)